Eskişehir'de 165 Firari Şahıs Yakalandı Eskişehir'de 165 Firari Şahıs Yakalandı

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği koordinesinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’in de katılımı ile Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri Öğrenci Buluşması Faaliyetleri çerçevesinde Tepebaşı İlçesi Sakintepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz İlköğretim Okulu ziyaret edildi. Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT), Olay Yeri İnceleme, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ve Trafik Jandarması ekipler, öğrencilere görevleri hakkında bilgi verildi. Jandarma Köpeği Atak, eğitmeni gözetiminde ilkokulda eğitim gören çocuklara gösteri yaptı. Komando Bölük Komutanlığı ekipleri ise zırhlı araç ve personelin teçhizatları ile birlikte öğrencilere jandarma komandonun tanıtımı yaptı.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, siber farkındalık, güvenli internet ve sosyal medya kullanımı, çocuklara yönelik internet ortamında suç ve suçtan korunma yöntemleri konusunda bilgilendirme yaparak, bilgilendirici broşür dağıtımı gerçekleştirdi. Çocuklara hediye ve boyama kitabı dağıtıldı.
Ayrıca, Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile birlikte 2 ayrı huzurevi ziyaret edildi. Huzurevinde kalan vatandaşlar ile sohbet edilerek, çiçek dağıtıldı.