Rektör Erdal EADTU Genel Kurulu'na Katıldı Rektör Erdal EADTU Genel Kurulu'na Katıldı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik kursunu açıyor. 22 yaşını tamamlamış ve en az 1 gün sigortalı çalışan herkes Aralık ayında yapılacak sınavda başarılı olunması halinde ilgili meslekten kalfalık belgesi alma hakkına sahip olabiliyor. Kalfalık belgesini aldıktan sonra eğer 5 yıllık sigortanız varsa Ocak ayında ustalık belgesi için başvuruda bulunabiliyorsunuz. 5 yıllık sigortanız yoksa da Aralık ayındaki sınavda başarılı olmanız halinde 31 Aralık 2023 tarihine kadar ustalık eğitimine başvurabilirsiniz. 

MYK-3 belgeniz ya da MEB onaylı 468 saatlik kurs belgeniz varsa kalfalık belgesi için; MYK-4 belgeniz ya da 756 saatlik kurs belgeniz varsa ustalık belgesi için doğrudan sınav başvurusu yapabilirsiniz.


Ayrıca işyerine çırak ve kalfa alacaklar için gerekli olan usta öğreticilik belgesini de ustalık belgenizi, nüfus kağıdınızı ve 1 fotoğraf ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne başvurarak okuldan alabilirsiniz.

Başvuru için gerekli belgeler:

1. Öğrenim belgesi(Diploma). Ustalık sınavı için ayrıca kalfalık belgesi.
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
3. 1 biyometrik fotoğraf
4. İşyeri ünvanlı meslek kodlu SGK prim dökümü (E- Devletten ya da SGK’dan alınabilir. Bağ-Kur’lu olanlar Vergi Dairesinden Vergi Mükellefiyet Belgesi alacaklardır.)