Odunpazarı Belediyesi, Mehmet Terzi Kapalı Spor Salonunda kadınlara öz savunma sanatları eğitimi veriliyor. Haftada 2 gün düzenlenen savunma atölyeleri, Kung-fu eğitmeni Rafet Uysal tarafından veriliyor. Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı  gerçekleştirilen eğitimlerde, kadınların şiddetle, tacizle ya da bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarında kendilerini nasıl koruyabilecekleri ve bu durumların içinde belirli tekniklerle kendilerini nasıl savunabilecekleri anlatılıyor.

Yaklaşık 70 kadınla yapılmaya başlayan öz savunma dersleri, yoğunlaştırılmış bir planla devam ediyor. Shotokan Karete eğitmeni Hazal Zeynep Hisarlı’nın da destek verdiği eğitimler, son hafta online ortamda gerçekleşecek. Online eğitimde, alanında uzmanlaşmış psikolog ve avukatlar tarafından kadınlara fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddetin çeşitlerine karşı da bilgi verilecek.

Tepebaşı'nda Çocuklar Kendini Savunmayı Öğreniyor Tepebaşı'nda Çocuklar Kendini Savunmayı Öğreniyor

Eğitimlere katılan kadınlara, öz savunma eğitimlerini tamamladıklarına dair sertifika verileceğini belirten yetkililer, söz konusu sertifikaların öz savunma dersleri eğitimi alan kişiye içindeki mücadeleci ruhu hatırlatarak güven verdiğini kaydetti.