Bu haftaki konserin orkestra şefliğini ödüllü şef Atıf Taner Çolak üstlenirken, solist ise yurt içi ve dışında pek çok konser vermiş yetenekli piyano sanatçısı Cem Babacan oldu. Titizlikle hazırlanmış program dinleyicilerin ilgisini topladı.

Konserin ilk yarısında halk müziği araştırmalarıyla bilinen B. Bartok’un Romen Dansları ve döneminin en ünlü piyano sanatçılarından F. Lizst’in 1. Piyano Konçertosu seslendirildi. Cem Babacan’ın müzikal yorumuna hayran kalan dinleyiciler, Babacan’ı dakikalarca alkışladı. Dinmeyen alkışlar üstüne iki tane bis yapan Babacan, A. Skryabin’in etüdlerinden birini ve düzenlemesini Fazıl Say’ın yaptığı ünlü besteci N. Paganini’nin 24. Capris’in varyasyonlarını başarıyla icra etti.

Şehrin Ateşi Galerisi Seval Yılmaz Yatır’ı Ağırlayacak Şehrin Ateşi Galerisi Seval Yılmaz Yatır’ı Ağırlayacak

Konserin devamında döneminin en ünlü bestecilerinden F. Mendelssohn’un İtalyan isimli 4. Senfonisi’ni başarıyla yorumlayan Senfoni Orkestrası dakikalarca ayakta alkışlandı. Dinleyicilerin arasında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, konserden duyduğu memnuniyeti uzun uzun alkışlayarak ifade etti. Gelecek programda Işın Metin orkestra şefliğini üstlenirken, piyano sanatçısı Oliver Jiz ise solist olarak sahnede ağırlanacak. Birbirinden güzel eserlerin icra edileceği konser, 22 Aralık Cuma akşamı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.