Tepebaşı Belediyesi her yıl binlerce kişinin faydalandığı Gençlik Merkezleri ile gençlerin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamayı sürdürürken kentteki öğrencileri buluşturmaya da devam ediyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Gençlik Merkezleri, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlediği kahvaltıda Eskişehir’de üniversite okuyan öğrencileri buluşturdu. Kahvaltıya, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci, öğrenci kulüpleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezlerinde gönüllülük esası ile çalışan eğitmenler katıldı.

ESTÜ'de Yeni Bir Yüksekokul Açıldı ESTÜ'de Yeni Bir Yüksekokul Açıldı

Hizmetler anlatıldı

Etkinlikte ilk olarak Gençlik Merkezleri yetkilileri, öğrenciler için merkezlerde ücretsiz verilen kurslardan, öğrencilere akşam yemeği desteğinden, sıcak çorba ikramından ve vize döneminde yaptıkları hizmetlerin yanında üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilen desteklerden bahsetti.

Tepebaşı Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Serkan Şengül de Tepebaşı Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

“Çok yönlü eğitim alıyoruz”

Tepebaşı Gençlik Tiyatrosunda yer alan Asya Öge, “2 yıl kadar gençlik tiyatrosunda eğitim aldım. Ben gençlik tiyatrosuna girdiğimde 15 yaşındaydım ve yurtta kalıyordum. Çok içime kapanıktım ve gençlik tiyatrosunda büyüdüm. Hatta 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde büyüdüm diyebilirim. Benim için bir gençlik merkezinden çok daha fazlası. Bunlar benim için manevi olarak önemli. Onun yanında aldığımız eğitim çok yönlü bir eğitim. Kontak bir konservatuarız da diyebilirim. Şu anda oynadığımız bir oyun var adı ‘Elbe’ sizleri de bekleriz” ifadelerini kullandı.

Gençlik merkezlerinin hizmetlerinden yararlanan öğrenciler ve gönüllü eğitmenler yaptıkları konuşmada verilen desteklerden, kurslardan dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve ekibine teşekkürlerini iletti.