Odunpazarı Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubunun Kim Sanat Akademi Oyuncularının doğaçlama gösteri yaptığı Yörükkırka Sonbahar Buluşması’nda Eskişehir’in sevilen sanatçılarından Bahattin Atak konser verdi. Sevilen şarkılarını Yörükkırkalılar için söyleyen Atak, dinleyenleri adeta mest etti.

MAHALLELERDE DAYANIŞMAYI KUVVETLENDİRMELİYİZ

Yörükkırka Sonbahar Buluşması’nda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve Yörükkırka Mahalle Meclisi Başkanı İlhami Yolcular birer konuşma yaptı. Odunpazarı Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin önemine dikkat çeken Başkan Kurt, bu nedenle mahallelerin örgütlenmesi gerektiğini söyledi. “Dayanışmayı kuvvetlendirmeliyiz. Bu köy büyük ama dağınık bir köy iken, mahalle meclisi kurulduktan ve çalışmalarına başladıktan sonra derlendi, toparlandı. İnsanlar birbirinin sıkıntısını öğrenir, sorununu çözer hale geldi. O nedenle, Odunpazarı Kent Konseyine sahip çıktığınız için, hepinize teşekkür ediyorum. Bunun gelişerek devam etmesini diliyorum” dedi.

 

KUMRU VE YOLCULAR’DAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Odunpazarı Kent Konseyi olarak, mahallelerde meclisler kurduklarını anlatan İsmail Kumru, mahalle meclisi kurulduktan sonra Yörükkırka’nın tanınırlığının arttığına dikkat çekti. Mahalle Meclisi, Yörükkırka Kültür ve Dayanışma Derneği, mahalle muhtarı ve Odunpazarı Belediyesi’nin işbirliği yaparak Yörükkırka’da bulunan ilkokul ile ortaokulu Hafize Çevir Köy Kültür Evi ve Yörükkırka Köyü Doğal Yaşam Konuk Evi’ne dönüştürdüğünü söyledi. Başkan Kurt’un Yörükkırka Mahallesine çok büyük desteği olduğunu kaydeden Kumru, Başkan Kurt’a verdiği bu destek için teşekkür etti. Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi’nin Yörükkırka’yı desteklemeye ve doğal güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğini belirtti.

El Emeği Ürünler 'O' Sokakta El Emeği Ürünler 'O' Sokakta

Yörükkırka’da yaptıkları çalışmaları anlatan İlhami Yolcular, destekleri için Başkan Kurt’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Odunpazarı Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubunun Kim Sanat Akademi Oyuncularının doğaçlama gösterisi başladı. Doğaçlama gösteri sonrasında da Eskişehir’in sevilen sanatçılarından Bahattin Atak sevilen şarkılarını Yörükkırkalılar için söyledi.