Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı Volkswagen Arena'da Eskişehirspor Rüzgarı

Her sezon renkli ve farklı bir repertuar ile perdelerini açan Şehir Tiyatrolarının, yeni sezonun ilk projelerinden olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyununun yönetmenliğini usta rejisör Murat Atak üstlendi. Türk Tiyatrosunun en önemli yazarlarından Memet Baydur’un edebiyatımıza kazandırdığı oyun, toplumsal yaşayışımıza mercek tutuyor ve sıradan hayatları olan ve kendileri gibi olmayanları da gözünü kırpmadan ötekileştiren, sıradan insanların içler acısı halini, oldukça mizahi bir dille anlatıyor.


Dekor ve kostüm tasarımını Devlet Tiyatrosu tasarımcısı Büşra Doğan’ın, ışık tasarımını ise Soner Erdoğmuş’un üstlendiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçıları, Burcu Tutkun Turan, Mahide Yumbul, Bilge Büyükerşen, Gamze Demirer, Nagihan Orhan, Özgür Onan, Alp Sunaoğlu ve Elçin Tezcan rol aldılar.
Şehir Tiyatrosu ailesinin davetlileri ile dolan salonda büyük bir beğeni ile izlenen oyun, ayakta alkışlandı. Gecede ayrıca rejisör Murat Atak’a, sanat hayatının 40. yılı olması sebebiyle sürpriz bir kutlama gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 40. yıl anısına hazırlanan plaketi yönetmen Murat Atak’a takdim ederek, tebriklerini ve sanatsal başarılarının devamını temenni eden kısa bir konuşma yaptı.
Oyun sonrası bir araya gelen davetliler ve sanatçılar, oyunu değerlendirerek birlikte vakit geçirdiler. Repertuvarın yeni oyunlarından olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” sezon boyunca Eskişehir izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.