Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkında gerçekleştirilen baloya ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, BULTİŞ Başkanı Alexander Akexandrov, ESİAD Başkanı Kenan Işık, Muhacir Dernekler Federasyon Başkanı Kadri Ay ve federasyona bağlı 15 dernek başkanı, JCI Eskişehir Başkanı, ERBALDER Başkanı Neziha Bilen, Eskişehir Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

73 Yaşındaki Emekli Öğretmen Evini Atölyeye Çevirdi 73 Yaşındaki Emekli Öğretmen Evini Atölyeye Çevirdi

Gecede bir konuşma yapan ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna “Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in tüm değerlerine sıkı sıkı bağlıyız. 100. Cumhuriyet yılımızı dolu dolu yaşamak ve yaşatmak adına pek çok etkinlik gerçekleştirdik. Bu akşamda bu özel balo ile coşkumuzu, gururumuzu taçlandırmak için bir aradayız. ERİAD Ailesinin böyle bir, böyle sıkı sıkıya birlikte olmasından ayrı bir kıvanç duyuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bizlere bu gururu yaşatan tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu. 

Bulgar Türk İş Adamları Derneği ve ERBALDER tarafından gecenin anısına Atatürk Rölyef ve portrelerinin takdim edildiği baloda ERİAD yönetiminin sürprizi ise salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı. 

ERİAD yönetimi tarafından kendisine el işçiliği ile hazırlanmış Bandırma Vapuru maketi hediye edilen başkan Şentuna göz yaşlarını tutmakta zorlandı. 

Gece ERİAD faaliyetleri ve çalışmalarına destek renlere teşekkür plaketi verilmesinin ardından ünlü sanatçı Lara konseri devam etti. 

100. Yıl Pastasının büyük bir coşkuyla kesildiği balo havai fişek gösterisi ile son buldu.