Her yıl geleneksel olarak Eskişehir’in Han ilçesinde düzenlenen “Han'da Dostluk ve Sanat Sempozyumu” çok özel görüntülere sahne oldu. 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Han Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye başta olmak üzere aralarında Güney Kore,  Romanya, Azerbaycan, Lübnan, Polonya, Rusya, İran, Fransa, Hindistan, Ürdün, Türkmenistan, Pakistan, Gürcistan gibi birçok ülkeden 35 sanatçı katıldı.

ESTÜ Serası Sayesinde Kampüs Rengarenk Oldu ESTÜ Serası Sayesinde Kampüs Rengarenk Oldu

        Sempozyumda sanatçılar ilçeyi, duygularını ve dünyayı anlattıkları resimlerle birbirinden özel eserler ortaya çıkarırken, Büyükşehir Belediyesi ESMEK eğitmenlerince ilçedeki çocuklar için çeşitli atölyeler düzenlendi. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği sempozyum sürecinde Han’ın ve Eskişehir’in de tanıtımına büyük katkı sunuldu.

       Küratörlüğünü Seran Tepeoğlu’nun yaptığı Dostluk ve Sanat Sempozyumunun kapanış töreni Han Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Turgut Doğandor, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez, bürokratlar, sanatçılar, davetliler ve ilçe sakinleri katıldı. Geleneksel dans gösterileri ile renklenen törende Tepebaşı Belediyesi Eko Şov Ritim Grubu konseri de büyük alkış aldı. Burada katılımcılara seslenen Ünlüce, sempozyumun Eskişehir için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Ünlüce, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları Eskişehir’de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek Başkan Erdal Şanlı ve tüm emeği geçenleri kutladı. Başkan Şanlı da Han ilçesinde geleneksel hale gelen sempozyumla tüm dünyaya kardeşlik ve sevgi mesajı verdiklerini ifade ederek, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Genel Sekreterimiz Ayşe Ünlüce’ye, sempozyuma büyük katkıları için Seran Tepeoğlu’na, ilçemize renk katan dünya sanatçılarına, ismini sayamadığım tüm katılımcılara ve kıymetli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Nice güzel etkinliklerde buluşmamızı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

   Tören, sanatçılarla birlikte kesilen pastanın ardından sempozyum anısına oluşturulan madalya takdimi ile sona erdi.