Güçlü ve renkli bir repertuvar ile sezona başlayan Şehir Tiyatroları geçtiğimiz Kasım ayında provalarına başladığı “İçerdekiler” adlı oyununun ilk gösterimini önceki akşam Tepebaşı Sahnesi’nde gerçekleştirdi. Melih Cevdet Anday’ın güçlü bir dramatik yapıyla yazdığı oyunun yönetmenliğini Eskişehir Şehir Tiyatrolarının başarılı yönetmeni ve oyuncusu Mert Kırlak üstlendi.

Muhteşem Çocuklardan Eskişehirlilere Konser Daveti Muhteşem Çocuklardan Eskişehirlilere Konser Daveti

İlk gösterim gecesi Şehir Tiyatrosu ailesinin davetlisi olarak salonu dolduran seyirciler iki saat boyunca nefeslerini tutarak izledikleri oyunun bitiminde ayağa fırlayarak alkışlar ve bravo sesleri eşliğinde beğeni ve coşkularını gösterdiler. Her bir oyuncunun birbirinden yüksek performans sergilediği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçıları Sinan Demirer, Emre Basalak ve Özlem Baykara rol alıyorlar.

İktidar bağımlılığı, hukukun ihlali, kişi dokunulmazlığı gibi kavramları sorgularken, insanın zor gücü karşısındaki direncine, özgürlük tutkusuna ve dürtülerine kadar uzanan psikolojik anlatımı yüksek, dramatik bir hikâyeyi sahneye taşıyan oyun etkili anlatımı ve oyunculuklarıyla sezonun iddialı yapımlarından biri olacağının sinyalini verdi.

Müziklerini Ali Eyidoğan’ın dekor tasarımını Aylin Önen ve Alp Ateş’in, ışık tasarımını ise Mustafa Kala’nın üstlendiği oyun sezon boyunca şehir tiyatroları sahnelerinde Eskişehir izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.