AK Parti Eskişehir'de Yerel Seçim Sonuçları Değerlendirildi AK Parti Eskişehir'de Yerel Seçim Sonuçları Değerlendirildi

CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt'un 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde dini bir vakıf olan Hicret Vakfı'nı ziyaret etmesi Eskişehir'de önemli bir gündem oluşturmuştu. Kazım Kurt'un ve partisi CHP'nin dini vakıflara karşı olmasına rağmen Kurt'un bu ziyareti özellikle muhafazakar cepheden ve bu cepheyi temsil eden siyasi partilerden büyük tepki toplamıştı.

Hatta bazı yerel gazetelerde Kazım Kurt'un bu ziyareti Ensar Vakfı'na yaptığına yönelik yanlış haberler çıkmış ve Başkan Kurt ile ilgili küçük çaplı bir karalama kampanyası yapılmıştı.

Kazım Kurt tüm bu olaylara ve Hicret Derneği'ni neden ziyaret ettiğine yönelik bir açıklmada bulundu.

Kazım Kurt;

"Hicret Derneği'ni ziyaret etmem farklı anlaşılmalara neden olmuş. Biz tüm cami derneklerine ziyarete gittik. Bizi kim davet ederse düşüncemizi anlatmak için gideriz. Ben demokratik, laik, sosyal hukuk devletine inanan, bunun için mücadele eden bir insanım. Bunu herkes bilir. Bunun o insanlara da anlatılması lazım. Biz başkaları gibi bazı vakıflara veya derneklere 'Belediyenin kapılarını sonuna kadar açacağız." demek için gitmeyiz. Kendi görüşümüzü anlatmak için gideriz." dedi.