Eskişehir'de olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Özel," Burası halkın en rahat ettiği illerden bir tanesi. Sokakta yürürken, vatandaşla konuşutuğunuzda şikayet değil memnuniyet duyuyorsunuz. 3 başkan ile ilgili güzel sözler duyuyorsunuz." dedi

Eskişehir il kongresine kendi şehrinin kongresiyle aynı güne denk geldiği için katılamadığını belirten Özel, "Talat Başkanımızı, çok sayıda genç ve kadından oluşan yepyeni ve pırıl pırıl yönetimini, Eskişehir'deki delegasyonumuzun karar verdiği bu genç, dinamik yönetim kurulunu ziyaret ettik ve başarılar diledik." sözlerine yer verdi.

Özel, "Genel Başkanımız 'kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım' dedi. Kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına üyelerimizin yetkilendirdiği delegeler karar verecek. Yapılmamış kurultaydan, kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, ben baba evinin kapılarını açmayı vadediyorum. Partimizin tehdit edilmeye değil yüreklendirilmeye, cesaretlendirilmeye ihtiyacı var. Seçildiğimiz anda parti tüzüğümüzü hayata geçireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle bir bütündür. 

Biz Liyakata Bakıyoruz

Değişim istemeyenlere karşı nasıl bir tutum izleyeceği sorusunun üzerine "Biz gerçekten liyakate bakarız. Bugün değişim karşıtı olan, ama iyi, liyakatli bir yönetici, milletvekili değişimin yanında olana göre tercih edilmez diye bir yaklaşım kesinlikle olmaz" dedi.

Seyitgazi Heyetinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret Seyitgazi Heyetinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret

Tanju Benim Kardeşim

Özgür Özel'in konuşmasında "baba evinin kapılarını açacağız" cümlesinin üzerine kendisine "Tanju Özcan gibi ihraç edilenlere karşı tutumunuz nasıl olacak" sorusuna ise "Tanju benim kardeşim, bana kalsa ben kapıları kendisine açarım ama CHP'de kurumları, kurulları ve kuralları aşınmış bir dönemin alışkanlıklarıyla bu soruya cevap veremem. Çünkü bahsettiğimiz af parti meclisi yetkisinde. Parti meclisine daha seçilmeden ipotek koyamam. Gen bir genel başkanın, seçilmiş kurullarının yetkilerini doğrudan kullanmasını hiçbir zaman doğru bulmadım. Af durumunu seçilmiş kurullar belirleyecek." diyerek sözlerini noktaladı.