Şehir Tiyatroları, Eskişehir seyircisinin sabırsızlıkla beklediği yeni tiyatro sezonunun açılışını, Sermet Çağan’ın kaleme aldığı, usta yönetmen Murat Karasu’nun yönetmenliğini üstlendiği  “Ayak Bacak Fabrikası” adlı etkileyici oyunla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

İnsanlık tarihi boyunca ezenlerin, ezilenler üzerinde kurduğu otorite, baskı ve kandırmacanın değişmediğini vurgulayan oyun, incelikli bir eleştirel bakış, masalsı bir anlatım ve etkileyici dans ve müzikleri ile seyircisine çarpıcı bir tiyatro akşamı yaşattı.

Ums'n JIP Eskişehir'de Sahneye Çıktı Ums'n JIP Eskişehir'de Sahneye Çıktı

Dekor tasarımını Devlet Tiyatrosunun usta tasarımcısı Ethem Özbora’nın, kostüm tasarımını Tülay Kale’nin, ışık tasarımını Mustafa Kala’nın ve hareket düzenini Filiz Sızanlı’nın gerçekleştirdiği oyunun müzikleri ise Orhan Enes Kuzu’nun imzasını taşıyor.

İlk kez sahnelendiği 1960’lı yıllarda, ülke çapında ses getirerek seyirci rekorları kıran ve geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’de seyircinin büyük beğeni ile ayakta alkışlayarak izlediği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçıları, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, Ecren Can Serim, Korel Cezayirli, Zafer Ergül, Başak Boran Oksal, Mustafa Kılıkçı, Özlem Boyacı, Serhat Onbul, Nigar Berktin, Ceyda Çınar Onbul, Onur Birgi, Ahmet Barut, Kutan Gökkaya, Sinan Aktezcan ve Emel Alnady rol alıyorlar. Sezonun ilk oyunu olarak sahnelen “Ayak Bacak Fabrikası” sezon boyunca Eskişehir izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.