Tepebaşı Belediyesi, sanatın gelişmesi ve yaygınlaşması için gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile Tiyatro Günleri etkinliği düzenlenecek. Bir hafta boyunca sürecek etkinlikte Eskişehirliler hem tiyatroya hem de sanata doyacak. 7 Ocak Pazar günü saat 17.00’de Atila Özer Karikatürlü Ev’den kortej ile başlayacak. 18.00’da ise Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde açılış gerçekleştirilecek.  İlk tiyatro gösterisi ise Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Wolfgang Borchert'in Kapıların Dışında isimli oyunundan uyarlanan, savaş karşıtı bir gençliği anlatan Elbe tiyatro oyunu olacak. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek tiyatro oyunu saat 19.30’da başlayacak.

Birçok etkinlik düzenlenecek

7 Ocak’ta başlayacak etkinlik, 14 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. Tiyatroları, atölyelerin, panellerin ve söyleşilerin de yer aldığı etkinlikler 29 Ekim Gençlik Merkezi, Atila Özer Karikatürlü Ev, Belediye Sergi Salonu, Dario Fo Deneysel Sahne ve Zübeyde Hanım Kültür Merkezi olmak üzere 5 farklı mekanda 23 oyun Eskişehirlilerle buluşacak.  

Kırım-Tatar Sürgününü Sahnede Anlattılar Kırım-Tatar Sürgününü Sahnede Anlattılar

Etkinlik, Paylaşılabilir Sanat Platformu: Tiyatrolar, Dario Fo Deneysel Sahne, Nilky ve Fistop Salon destekleriyle gerçekleşecek.

Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi ve online davetiye almak isteyenler Tepebaşı Belediyesi’nin resmi web sitesi https://www.tepebasi.bel.tr/ adresini ziyaret edebiliyor.