Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi

Serginin teması Cumhuriyetin 100. yılına ithafen “Atatürk ve Cumhuriyet” olarak belirlendi. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi’nde açılışı yapılan ve yıl onuna kadar ziyarete açık olacak sergiye, GSF Dekan Yardımcıları Prof. Duygu Kahraman ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Ateşli, Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğrertim Üyesi Mehtap Uygungöz ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

“Ustalar ile geleceğin ustalarını bir araya getirmiş bulunmaktayız”
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Duygu Kahraman şunları söyledi:
“15. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği kapsamında düzenlediğimiz ‘Yarının Ustaları’ sergisine hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünü büyük gurur ve heyecanla karşıladığımız çok özel bir yıldayız. Cumhuriyetimizin tarihi, kültürel, toplumsal ve sanatsal dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan ve kuşaktan kuşağa aktarımın bir sentezi sayılan bu sergide, ustalar ile geleceğin ustalarını bir araya getirmiş bulunmaktayız.”

“15. Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Etkinliğini gerçekleştiriyoruz”
Serginin açılış konuşmasında mayıs ayında açılan Yunus Emre Yazı Sanatlar Müzesi’nin kaligrafi ve tipografi alanında Türkiye’de ilk olmasında değinen GSF Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Uygungöz şunları aktardı:
“Güzel Sanatlar Fakültemizin 2009 yılından itibaren sürdürdüğü “Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi” etkinliğinin bu sene 15.’sini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yunus Emre’den ‘Gelin tanış olalım’ çağrısıyla başlattığımız etkinliğimizin konseptini bu sene, Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konusunu belirledik. Cumhuriyetimizin 100. Yılına tanıklık ettiğimiz için mutluyuz, gururluyuz. Kaligrafi ve tipografi alanına ilgi duyan öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Yarının Ustaları’ sergimiz şu an müzemizde sergileniyor. 24 Kasım 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğine kabulünün yıl dönümü olmasından dolayı bu sergi bizim için çok kıymetli. Biz de 24 Kasım’da burada kendi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bu güzel günü kutluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen Atatürk ve Cumhuriyet temalı “Yarının Ustaları” sergisi, 31 Aralık 2023 Pazar gününe kadar Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.