ESOGÜ Hastanesi'nde 'Hormon Günü' Etkinliği ESOGÜ Hastanesi'nde 'Hormon Günü' Etkinliği

Gazi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi toplantı salonunda 25 Kasım cumartesi günü düzenlenen eğitimde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz ve Veteriner Hekim Hatice Olcay, yönetmelik kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kuralları anlattı. Ayrıca gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile ilk yardım eğitimi konularında sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmelerde bulunuldu.
Sağlık İl Müdürlüğünden eğitime katılan Ebe Elvan Erer ise kişisel hijyen gereklilikleri ve sağlık için önemi konusunda bilgilendirme yaptı.
Eğitime katılım sağlayan 114 personele Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir İl Milli Eğitim ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü onaylı katılım belgeleri düzenlenerek teslim edilecek.