HABEV'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Geçtiğimiz günlerde Gebze de bir lisede gerçekleştirilecek mezuniyet törenine kız öğrenciler okullarına alınmamıştır. Liseden mezun olacakları gün öğrencilerimize jandarma tarafından çekilen bariyerle engel olunması eğitim sistemimizin kimlere emanet edildiğinin acı bir göstergesidir. Bu okulda müdürlük makamını işgal eden kişinin öğrencilerimize terörist gibi davranarak kolluk kuvvetlerini okula çağırması büyük bir aymazlıktır. Kitabı olmayan kütüphane olmayacağı gibi öğrencisi olmayan okul da olamaz. Müdür beyin varlık nedeni de öğrencilerin varlığından gelir ve öğrencilerimizi bu şekilde aşağılamak kimsenin haddine değildir.

'Kadınları okutmayan milletler yükselemez' diyen Hacı Bektaş Veli’nin felsefesinin yeşerdiği topraklarda 'Kadınlarını okutmayan milletler yıkılmaya mahkumdur' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkemizde kıyafetlerinden dolayı okula alınmayan kızlarımızın olması çok acıdır.

Bu durum eğitim sistemimizde uzun yıllardır yapılmaya çalışılan gericiliğin elle tutulur gözle görülür bir sonucudur. Milli Eğitim bakanlığı bu olaydan ders çıkarmayıp belirli siyasi ideolojilerin güdümündeki yöneticilere görev vermeye devam ederse buna benzer haberleri maalesef çok göreceğiz.

Öğretmen alımındaki mülakat ne kadar emek hırsızlığı ise idarecilerin sadece belli bir sendika ve siyasi görüşün savunucularından seçilmesi de aynı emek hırsızlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığını Cumhuriyet ve Laik Türkiye ile bir sorunu olmayan idarecileri görece almaları konusunda uyarıyoruz. Ayrıştırmaya çalıştığınız ülkede biz de varız. Kendi ideolojinizle yönettiğiniz okullarımızda da bizim evlatlarımız var ve olmaya devam edecek.

Barikat da kursanız duvar da örseniz kızlarımız o duvarı aşacaklar güce sahiplerdir. Sözde yöneticiler ise o duvarda bir tuğladan başka bir şey değildir."

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI Başkanı Kamer Ali DURUR

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ Başkanı Seydi Battal SÜLÜK