Söz konusu ödeme tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması faaliyetlerine yönelik olarak sağlanan %50 hibe desteği programı kapsamında İl Müdürlüğü’ne başvuran yatırımcıya, gereken koşulları sağlayarak tamamladığı “Mısır Kurutma Tesisi Yapımı” projesi sonucunda yapıldı.Sağlanan hibe destekleri ile modern tarım makinelerinin kullanımının yaygınlaştırılmasına, örtü altında tarım yapılan alanların artırılmasına, üretilen ürünlerin gelişmiş teknolojilere sahip tesislerde işlenerek katma değeri yüksek ürünler elde edilmesine ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik projeler ile de tarımsal üretim yapılan tesislerin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, Eskişehir ilinde 2023 yılında 194 yatırımcı, projesini gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürmüş olup; projesini tamamlayan özel bir şirkete ait “Mısır Kurutma Tesisi Yapımı” projesi tamamlanmış, yerinde yapılan kontroller sonucunda 3 Milyon 255 Bin TL  destekleme ödemesi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen ve devam eden proje konuları arasında; makine-ekipman alımı, yüksek plastik tünel, süt çiftliği projesi, yenilenebilir enerji kaynakları projesi, sebze meyve kurutma tesisi, kuruyemiş işleme tesisi, mısır kurutma tesisi projeleri de yer almaktadır. Kırsal Kalkınma Yatırımları Tarıma Dayalı Ekonomik Yatımların Desteklenmesi Programı hibe desteklerine gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilmektedir.

Ayrıca IPARD programının 81 ile yaygınlaştırılması kararıyla Bakanlığımız kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2024 Yılında İlimizde faaliyetine başlayacaktır. 2024 yılının ilk çeyreğinde çağrıya çıkması planlanan IPARD programı kapsamında da yatırımcılarımız destek alabilecektir.

Eskişehir'de Konut Satışları Geriledi Eskişehir'de Konut Satışları Geriledi

İlimizdeki yatırımcıları, Bakanlığımız yatırım programları yatırım konuları ve başvuru koşulları hakkında bilgi almak için Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi (TARYAT) olarak da hizmet veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bekliyoruz.