Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Haber Ajansı'na (EHA) gündem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'Disiplin Sürecini Başlatması' ve 'Önümüzdeki süreçte yapılacak olan CHP İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile ilgili değerlendirmelerini, Eskişehir Haber Ajansı (EHA) Yazı İşleri Müdürü Buğrahan Doğangil'e anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Eskişehir özelinde son günlerin en çok konuşulan konusu, partiden "Disiplin Kurulu"na sevk edilecek ve ihraç istemiyle kurul karşısına çıkacak isimler oldu. Siz bu konuda ilk etapta bir isim açıklamazken daha sonra ise partide kurula gideceğini duyduğum dediğiniz; Ayhan Kavas, Erman Gölet, Ertan Koşarsoy ve Egemen Yağcıoğlu'nun isimlerini kamuoyu ile paylaştınız. Bu hususta neler söylersiniz?

Disiplin sürecinin başlayacağı iddiaları ortaya çıktıktan ve Ankara'daki CHP Disiplin Kurulu harekete geçtikten sonra, şehirde çok fazla bilgi kirliliği oluştu. Dediğim gibi bu süreç bizim il yönetimi ile ilgili değil. Saydığım isimler şikayet edildi. Bunun da değerlendirmesini CHP Genel Merkezi yapacak. Ama bana çok sayıda partili "Ben de listede var mıyım?", "Benim adım da listede yazılı mı?" diye sormaya, gelemeye başladı. 

Zaten bu isimler gizli de değil. Ortada genel merkeze tebliğ edilmiş bir dilekçe söz konusu. Bu bilgiler bana ulaşınca ben de gelen bilgileri kamoyunun da bilmesinde bir sakınca olmadığını düşündüm. Bunu da ifade ettim. Aynı zamanda yoğun bilgi kirliliği oluşması da beni rahatsız etti.  8-10 kişi birden beni arayınca ve aramalar da artmaya devam edince, ben de CHP İl Başkanı olarak açıklama yapmayı kendime görev edindim. Hal böyle olunca da 4 ismi kamuoyuna duyurdum.

Ayhan Kavas, Erman Gölet ve Ertan Koşarsoy gibi hem partide tanınan hem de Eskişehir'de önde gelen isimlerin CHP'den ihracı veya bu disiplin soruşturması sürecine dahil olması, Eskişehir'de CHP'yi olumsuz şekilde etkiler mi?

Şimdi bu konuya farklı bir pencereden de bakmak lazım. Sonuçta ortada bir şikayet var. Şikayet herkesin anayasal ve en doğal hakkı. Yani sadece siyasiler değil, herkes herkesi şikayet edebilir. Mesala ben sizi şu anda şikayet edebilirim. Aslı olsun ya da olmasın şikayet edebilirim. Önemli olan ise bu şikayet sonrasında yapılan soruşturma, kovuşturma ve verilen karardır. Bu anlamda partimizin il örgütlerini, ilçe örgütlerini uğraştırmaksızın kendi üzerine aldığı bu sorumluğun esası ile ilgili benim yorum yapmam doğru olmaz. 

Ama bu isimlerin disiplin dilekçesinde olduğunu bildiğim ve spekülasyonlara yer vermemek için ilk soruda bahsettiğim açıklamayı yaptım. Süreci sizlerle birlikte takip edeceğim.

Bu hususlar dışında bir de önümüzde CHP İl ve İlçe Gençlik Kolları seçimleri var. Eskişehir'de yapılacak olan il ve merkez ilçe seçimlerinde İl Başkanı olarak sürece müdahil olacak mısınız? Hem süreçte hem de aday belirleme konusunda bir tasarrufunuz olacak mı?

Şimdi, biz İl Başkanlığı olarak partimizin temsil makamıyız. Sonuçta henüz resmi takvimi belli olmayan bir süreç bu. Fakat sonuçta aday olmak isteyen arkadaşlarımız var. Bizim için önemli olan parti gençliğinin bu seçimli kongrelerden sonra daha da hareketlenmesi. Partimizin iktidar yürüyüşünde gençliğimizin çok aktif olması en büyük isteğimiz. Bunu genç bir il başkanı olarak söylüyorum. 

Takvim belirlenince elbet seçim yapılacak. Ben geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Kadın Kolları seçimlerinde de sürece hiç müdail olmadım. Kimse Talat Yalaz seçimlere müdahil oldu diyemez. Ama şunu söyleyebilirim; Gençlik kollarına seçilecek arkadaşların tamamıyla, yoğun ve verimli bir çalışma dönemi geçirmek isteğindeyim. Yine kadın kolları yöneticileri olsun, gençlik kolları üye ve yöneticileri olsun umarım partinin aktivasyonu açısından daha da etkili olur, ayrıca genç üye sayımız da umarım daha çok artar. Ben de bu çalışmalara elimden gelen desteğin en fazlasını vereceğimi açıkça söylemek istiyorum.