Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!" Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!"

Sözlerine devletin aldığı araç sayısının fazlalığından bahsederek başlayan Arslan, ağır ekonomik şartlar altında yaşarken tasarruf önlemleri kapsamında çok acil ve zorunlu olmadığı sürece taşıt alınmaması gerektiğini vurguladı. Alınacak araçların 469 tanesinin hibe yoluyla elde edileceği fakat hibe edenlerin kimler olduğu ve hangi kriterler ölçüsünde sağlancağının belirsiz olması nedeniyle bu konuda bilgi verilmesi için talepte bulunan Arslan, tek sorunun bu olmadığını 2002 yılı hesaplarında 2,9 trilyon olan bütçe büyüklüğünün 2024 yılında neden 11,1 trilyon TL büyüklüğüne ulaştığını 2002 yılında 220 milyar dolar seviyelerinde olan bütçe bugünkü kura göre niye 380 milyar dolara yükseldiğini sordu.

2011 yılında AK Parti'nin yayınladığı kitapçıkla kürsüye çıkan Arslan, kitapta 2023 yılına dair hedeflerin de yer aldığını, hedeflerin 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline getireceklerinin, kitapta dünyanın 16'ncı büyük ekonomisiyiz ve 10'uncu büyük ekonomisi olacağız dediniz fakat bugün 19'uncuyuz, kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolara getirdik hedefimiz 25 bin dolar dediniz 2022 raporuna göre 10.622 dolarda kaldık diyerek hedeflerin gerçekleşmediğini belirtti.

Mikrofonu Kapatıldı

İbrahim Arslan sözlerine devam ederken vatandaşların yaşadığı yaşam zorlukları, ekonomik durumların kötü olduğu, verilen sözlerin yerine getirilmediğini anlatırken mikrofonun sesi kesildi. Meclis Başkanı'na dönüp "Sayın Başkanım, toparlıyorum" dedikten sonra mikrofonu açılsa da 10 saniye sonra tekrardan sesi kesilmeye çalışıldı. Buna rağmen İbrahim Arslan sözlerine mikrofonsuz devam ederek işçilerin, emeklilerin, emekçilerin refahı için, huzur ve mutlulukları için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Kürsüden inerken CHP sıralarında oturan vekiller İbrahim Arslan'a alkışla destek verdi.