İYİ Parti İl Binası'nda kamera karşısına geçen İl Başkanı Serdar Ulucan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil, Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Tepebaşı İlçe Başkanı Görkem Yıldırım, Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifa etmesi üzerine basın açıklaması düzenlediler. Geçmişe takılmadan, tüm güçleriyle durmadan yerel seçimler için çalışacaklarını aktaran Ulucan'ın açıklamasının tamamı aşağıdaki gibidir;

"Uğrunda mücadele etmekten asla yorulmayacağımız değerli Eskişehirliler,
Kıymetli dava arkadaşlarım,
Basınımızın güzide temsilcileri…
 
Bilindiği gibi Sayın Nebi Hatipoğlu partimizden istifa ettiğini açıklamıştır.
İstifa müessesesi tek taraflı alınan bir karar olmakla beraber bizler de, bu durumda kendisine “hayırlı olsun” demekten başka bir seçenek kalmamıştır. 

Partimiz olarak, Henüz 5 ay önce zorlu ve yorucu bir genel seçimden çıktık. İYİ Parti olarak şehirdeki bütün teşkilatlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak mücadele verdik. Maddi ve manevi ağır bir yük taşıdık. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” düsturuyla partimizi mecliste temsil edebilmesi şehrimizin sorunlarına çözüm bulabilmesi için milletvekili adaylarımızın seçilmesi için yağmur çamur demeden uğraştık.
Rabbimizin inayeti ve Eskişehirlilerin de takdiriyle seçimlerde milletimize vekalet edecek bir İYİ Partiliyi Gazi Meclisimize gönderdik. 

AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor" AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor"

Fakat şu bir gerçektir ki siyasi partilerde asil olan teşkilattır ve üyelerimizdir.
Tekrar ediyoruz ki kişilerin istifası tek taraflı alınan bir karardır. Ve bize düşen hayırlısı olsun demektir.
Sayın Nebi Hatipoğlu’nun da siyasi etik gereği, kendisine oy veren 88 bin Eskişehirli hemşerimiz, kendisi ile birlikte çalışan partilerimiz, destek olan genel başkan yardımcılarımızla birlikte , yemin ettiği milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımızla helalleşmeli, eğer helallik alamıyorsa da   milletvekilliğinden istifa etmesi kendisi için en uygunu  olacaktır. ..
Çünkü İYİ Parti kaybolan demokrasi ve bozulan adalet düzenine karşı aziz Türk milletinin kurmuş olduğu bir siyasi partidir. Oyları helal oylardır.

İYİ Parti 5 yıldızlı otellerin salonlarında kurulmamıştır...
İYİ Parti milleti için taşıdığı umudu, ekmeğine katık edenler tarafından kurulmuştur...
İYİ Parti bin bir zorluklar ve baskılarla mücadele ederek kurulmuş, Türk Milletinin tek umudu ve 3. Yolu haline gelmiştir.
Kurulduğu günden bu yana türlü baskılar ve zorluklara göğüs gererek nice badireler atlatan İYİ Parti, bundan önce olduğu gibi vatan ve millet yolunda ilk günkü kararlığıyla ilerlemeye devam edecektir.
İYİ Parti ilk defa sırtından hançerlenmemiş, son da olmayacaktır.

Önümüzde zorlu bir mahalli idareler yerel  seçim süreci var. 

Bize düşen milletimizden aldığımız destek ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde tüm kadrolarımızla hür ve müstakil bir parti olarak seçimleri kazanmaktır. Gündemdeki konu bizim için bugün itibariyle kapanmıştır.
Geçmişe takılmayacak, bütün gücümüzle Eskişehirli hemşerilerimizin hak ettiği İYİ belediyecilik anlayışla bütün güç ve kadrolarımızla seçimleri kazanmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Aziz milletimize saygılarımla…"