Bu ailelerden biri de Fikir ailesi. Evleri 5 yıldır SOBE ekipleri tarafından temizlenen yaşlı çift, çok memnun olduklarını söyleyerek, “Belediye Başkanı Kazım Kurt ekipleri gönderiyor. Allah ondan razı olsun, sağ olsun. Biz, başkanımızın yaptığı hizmetlerden memnunuz. Allah, onun gönlünün muradını versin” dedi.  

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan SOBE (Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde), mahallelerde yaptığı sağlık taramalarının ardından ihtiyaç analizleri yaparak ihtiyacı olan 65 yaş ve üstü ya da ağır engeli bulunan vatandaşlara hizmet sunuyor. Yapılan analizler vasıtasıyla, ihtiyacı olan vatandaşın sağlık durumu, sağlık hizmetlerinden yararlanabilme oranı, yaşam kalitesi ve hayat standartları incelenerek, eksiklikler ve ihtiyaçlar tespit ediliyor. SOBE, ihtiyaç sahibi vatandaşlara belli aralıklarla periyodik olarak ev temizliği, kişisel bakım, tansiyon ve şeker ölçümü gibi sağlık kontrol hizmetleri sunuyor. Moral motivasyon desteği de sunan SOBE, ihtiyaç sahibi bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli kişilere kendi evlerinde saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak tırnak kesimi hizmeti veriyor. 2015 yılında kurulan SOBE, bugüne kadar binlerce insana yardım eli uzattı. Bu ailelerden biri de Fikir Ailesi.

Yaşar Bildirici'den 'Aşı Haftası' Açıklaması Yaşar Bildirici'den 'Aşı Haftası' Açıklaması

“EVİ DİP KÖŞE TEMİZLİYORLAR”

Cemalüfer Fikir, 83 yaşında. SOBE ekibi, yaklaşık 5 yıldır yaşlı kadının evini temizliyor. “Çok beğeniyorum yaptıkları temizliği. Allah razı olsun. Çok memnunuz” diyor. SOBE tarafından evinin dip köşe temizlediğini anlatan yaşlı kadın, emekli maaşı ile temizlikçi tutamadıklarını söylüyor. Konuşmasına ise şu sözlerle devam ediyor: “Temizlikçi tutamıyoruz biz. Azıcık aylık var. Tutamıyoruz. Bazen komşular gelip temizliyor. SOBE’ de ayda bir gelip, dip köşe

temizliyor evi. Sağ olsunlar, o da bize yetiyor.”

“TANSİYON, KAN ÖLÇÜMLERİMİ DE YAPIYORLAR”

En düşük emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor Cemalüfer Fikir ve eşi. “Yetmiyor” diyor. Çocuklarının kendilerine yardım ettiğini anlatan yaşlı kadın, devam ediyor: “Oğlum eşimi tıraş ettirmeye götürdü, getirdi. Oğlum suyu da doldur dedim. Suyumuzu doldurdu. Yetmiyor. İki kişiyiz, ama yetmiyor.” SOBE’nin sadece temizlik yapmadığını belirtiyor yaşlı kadın, tansiyon ve kan ölçümlerinin hatta kişisel bakımlarının da yapıldığını anlatıyor ve devam ediyor: “Sağ olsunlar. Geldikleri için Allah razı olsun. Sadece temizlik de yapmıyorlar. Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Çok iyi, kaç senedir biz idare ediyorlar.”

“ALLAH, ONUN GÖNLÜNÜN MURADINI VERSİN”

Cemalüfer Teyzenin eşi Müslim Fikir, 85 yaşında. Ankara Şeker Fabrikası Polatlı Pancar Bölge Şefliğinden emekli. Cemalüfer Teyze ile birlikte yalnız yaşadıklarını anlatıyor. SOBE Ekiplerinin evlerini temizlediğini söyleyen yaşlı adam, “Allah, gelenden, gönderenden razı olsun. Hepsinden çok memnunuz. Temizliyorlar, bizi kontrol ediyorlar. Tansiyonumuzu, kan şekerimizi ölçüyorlar. Allah razı olsun, çok memnunuz.” İhtiyaç sahiplerinin SOBE’den faydalanmak için Odunpazarı Belediyesine başvurmasını isteyen yaşlı adam, devam ediyor konuşmaya: “Belediye ekibi de yetişebildiği yere kadar gitsin. Çok sevap. Belediye Başkanı Kazım Kurt gönderiyor. Allah razı olsun ondan, sağ olsun. Yaptığı hizmetlerden memnunuz biz. Allah, onun gönlünün muradını versin.”