Eskişehir Önümüzdeki Günlerde Daha da Sıcak Olacak Eskişehir Önümüzdeki Günlerde Daha da Sıcak Olacak

Odunpazarı Belediyesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi’nde gerçekleşen seçimli genel kurula Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, önceki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlarından Ayhan Boyer, Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarı İsmail Sarıkaya ve Kırmızıtoprak Mahalle sakinleri katıldı.

Genel Kurulda ilk olarak Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarı İsmail Sarıkaya konuştu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Sarıkaya, Odunpazarı Kent Konseyi ve Mahalle Meclisimiz sayesinde mahallenin isteklerini daha kolay halledebildiklerini söyledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ise “Mahallelerimizin ortak akıl noktası olan Mahalle Meclislerimiz Türkiye’de örnek olan Mahalle Meclisi oluşumlarımız Odunpazarı ilçemizde katılımcı demokrasinin saç ayağı oldu. Artık mahallede yaşayan vatandaş, mahalledeki her sorunun çözümüne katkı sunan, mahalleye yapılacak hizmette fikri sorulan, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahallesi için iletişime geçebilen konumdadır. Demokrasinin, katılımcılığın ilk ayaklarından birisi olarak gördüğümüz mahalle meclislerini bu yüzden çok önemsiyoruz” dedi.

“Kent konseyleri bünyesinde bulunan mahalle meclislerinin yaygınlaştırılmasını istememizdeki amacımız mahalle sakinlerinin yönetime katılımını sağlamak” olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eğer katılımcı demokrasi diyorsak, eğer demokrasiyi tabana yayacağız diyorsak bunu gerçekleştirmemiz lazım. Ama bu sadece talep eden ya da talep alan gibi algılanmamalı. Karar verirken birlikte düşünmeliyiz. “Vatandaşların yaşadıkları mahallenin sorunları ile ilgili söylemek istediği birçok konu var. Ancak seslerini duyuracak bir platformları yok. Bu anlamda kent konseyleri ve mahalle meclisleri büyük önem taşıyor. Halkın sesi oluyor. Bizleri eleştiriyor, hatalarımızı dile getiriyor. Gerçek bir tartışma ortamı yaratıyor. Bu ortamın gelişmesini sağlayacağız” dedi.