MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti ile MHP arasında ittifak görüşmelerinin başladığını belirten Candemir, Eskişehir’in Devlet Bahçeli tarafından işaret edilen 11 ilden biri olduğunun altını çizdi.

Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!" Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!"

Adaylar En Geç Kasım Ortası Belli Olacak

Yerel seçimlerde gösterilecek adayların ekim sonu ya da en geç kasım ortasında netleşeceğini söyleyen Candemir, “MHP Eskişehir Teşkilatı olarak genel başkanımızın ve genel merkezin talimatları doğrultusunda hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Şu anda partimize karşı gerçekten büyük bir teveccüh var. Sahaya indiğimizde de bunun karşılığını alıyoruz. İlçe başkanlarımızla birlikte yoğun bir program içinde çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti heyeti ile ittifak görüşmeleri başladı. Bu ittifak görüşmeleri içinde Eskişehir de önemli bir yer tutuyor. Bilge liderimizin hedef gösterdiği 11 ilden birisi Eskişehir. Eskişehir’de Cumhur İttifakı’nın başarılı olabilmesi için neler yapılabilir bu konuda gerekli görüşmeler yapılıyor. Biz de Eskişehir teşkilatı olarak fikirlerimizi sahada edindiklerimizi genel merkeze rapor halinde sunuyoruz. İnşallah ay sonu ya da kasım ortası gibi Eskişehir’de Cumhur İttifakı’nın adayları ve hangi bölgelerin hangi partiden aday gösterileceği konusunda netleşmiş olup ondan sonraki süreç mutlaka daha hızlı ilerleyecektir” dedi.

“Çifteler’de Kadir Bıyık Adayımızdır”

“İstediğimiz belediyeler var. Hazırladığımız raporlar var” diyen Candemir, “Zaten genel başkanımızın talimatıyla bu konu hakkında da genel merkez Eskişehir özel bir çalışma yaptı. Bu bölgeler tespit edildi. Bununla alakalı görüşmeler neticelendikten sonra netleşecek. MHP birden fazla yerde aday olarak Cumhur İttifakı’nda yer alacak. Netleşmediği için şu an bir şey söyleyemiyoruz. Genel merkez bazında görüşülüyor bunlar. Bizim olan belediye, bizimdir. Çifteler’de Kadir Bıyık adaydır. Adayımızdır. Cumhur İttifakı’nın adayı Kadir Bıyık’tır Çifteler’de” diye konuştu.

Aynı Hassasiyeti Büyükşehir Belediyesi’nden de Bekliyoruz

Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının iptal edildiğini ve aynı hassasiyeti Büyükşehir Belediyesi’nden de beklediklerini ifade eden Candemir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir programı iptal edildi. Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı. Tabi ki bu hassasiyeti biz Büyükşehir Belediyesi’nden bekliyoruz. Gerçekten bir insanlık dramı yaşanıyor Gazze’de. Kudüs bizin ilk kıblemiz. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları çok hassas. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda inisiyatif almak için elinden geleni yapıyor. Yerelde de bu hassasiyeti göstereceğimize inanıyoruz. Yaşanan olaylar bizden ayrı olaylar değil” şeklinde konuştu.

Eskişehir’e Değer Katmış, Siyasi Kimlikleri Arka Planda Olan Arkadaşlarımız

Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli ve Metin Güler’in isminin Cumhur İttifakı’nın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçmesine ilişkin de konuşan Candemir, “Biz yerel seçimlerin hizmet olduğuna inanıyoruz. Bürokraside de daha değişik arkadaşlarımız var. Yaptıkları görev boyunca başarılı olmuş, Eskişehir’e değer katmış, siyasi kimlikleri arka planda olan arkadaşlarımız. Eskişehir’de yaşanan sıkıntıların çözümü için bu minvaldeki arkadaşlarımızın aday olması gerektiği konusundaki fikrimizin arkasındayız. Bu arkadaşların bulundukları konumlarda Eskişehir’e verdikleri hizmetler belli. Eskişehir’in problemlerinin çözümü için vizyoner, projeci, az parayla çok iş yapan, şehrin sorunlarını bilen arkadaşların olması gerektiği yönünde fikrimiz devam ediyor. Celalettin Bey doğru isimdir, Metin Bey doğru isimdir, Nadir Bey doğru isimdir. Hem üniversitede hem bürokrasinin değişik kademelerinde çok değişik arkadaşlarımız var. Eskişehir’deki kutuplaşmayı kaldırıp kucaklaşmayı sağlayabilmek için bu tip isimlerle yola çıkmak bizce çok daha mantıklı görünüyor. Biz bu fikirlerimizi Cumhur İttifakı’nın ortağı arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Onlar da mutlaka değerlendirmelerini yapıyorlar. İlerleyen süreçte bu olay netleşir” ifadelerini kullandı.