ESİAD Eskişehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Genel Kurulu ESİAD binasında gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçim ile ESİAD Başkanı Kenan IŞIK bir dönem daha Başkan olarak görevi sürdürecek.

1985 yılında Eskişehir’de ilk, ülkemizin ise 3. en eski ve köklü Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak 39 yıla varan süredir faaliyetlerini başarı ile sürdüren ESİAD, Kenan IŞIK Başkanlığında görevi devir alan yeni Yönetim Kurulu ile çalışmalarına devam edecek.

Whatsapp Image 2024 02 11 At 11.34.01

Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda önerilen tek liste ile Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Kenan IŞIK yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“ESİAD olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarafsız, öncelikle Eskişehir, sonra bölgemiz ve ülkemiz için iş dünyasının ve toplumun sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bir bakış açısıyla sahip çıkmaya, şehrin tüm paydaşları ile birlik ve berberlik içinde ihtiyaç duyulan konularda, yapıcı çözüm önerileriyle bölgesel, sektörel ve ulusal sosyal ve ekonomi politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Özellikle, ekonominin, bölgesel ve sektörel perspektiflerini kamuoyu ve karar mercilerine aktararak şehrimiz, bölgemiz ve Türkiye ekonomisi için çalışmayı sürdüreceğiz. ESİAD bu yeni dönemde, küresel etkileri dikkate alarak, Eskişehir’in tüm sektörleri, kurum ve kuruluşları ve şehrin bileşenleri ile birlikte uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılması için iş birliktelikleri ve kaynakların ortak kullanımını önemseyerek değer katmaya çalışacaktır.”

Konuşmasında özellikle son birkaç yıl içinde yaşanan olaylar ile ekonomik, toplumsal, sosyal ve sektörel olarak hızla değişen konuların önemine dikkat çeken IŞIK;

“Değişimin bu denli hızlı ve farklı olduğu böylesine kritik bir dönemde Eskişehir’in sahip olduğu birikim ve kabiliyetler ile tarihsel geçmişinden gelen gücü unutmadan özellikle kritik sanayi ve hizmet sektörleri ile şehrin dinamiklerini göz önüne alarak küresel hedefler ile yol haritasını güncellemesi gerektiğinin kaçınılmaz bir sorumluluk olduğunun önemine dikkat çekmek isterim” diye konuştu.

Bu temel amaç ve hedefler için yeni dönemde ESİAD bünyesinde oluşturulan Kadın, Dijital ve Yeşil Dönüşüm, Gençlik-Girişimcilik ve Eğitim Platformları ile başta şehrimizin sosyal ve toplumsal beklentilerine katkı sağlamayı önceliklerine aldıklarını önemle belirtti. Ayrıca dernek organlarında görev alan 5 kadın üye ile de diğer STK’lardan önemli bir fark oluşturduklarının altını çizdi.

Sıcak Havalar Pazar Tezgahını Ucuzlattı Sıcak Havalar Pazar Tezgahını Ucuzlattı

Kenan IŞIK, “Yeni dönemde ESİAD olarak aramıza yeni katılan üyelerimizle birlikte, daha da gençleşen ve güçlenen yapısı ve yeni Yönetim Kurulu ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm paydaşlar ile birlik ve beraberlik içinde, sonuca odaklı bir anlayışla değer üreten şehrin bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olmaya devam edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

ESİAD Yönetim Kurulu yeni dönemde Başkan Kenan IŞIK, Başkan Yardımcısı Arda SÜRMELİ, Üyeler Hüseyin AKDENİZ, Elif İBEK, Varol SÖNMEZ, Duygu YALNIZOĞLU, Eren GÖNENLİ, Büşra ERGİN, Emre KIRAÇ, Emirhan ÇOKAYGİL, Barış GÜNAYDIN’dan oluşan kadrosu ile görevini sürdürecek.