Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti

İYİ Parti 27’nci dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, pancar üretiminin tarımsal zenginlik açıdan oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, “Ancak tarımda stratejik bir ürün olan pancarı çiftçi üretmesin diyen AKP hükümeti elinden geleni yapıyor. Maliyetler yüzde 100’den fazla artmasına rağmen pancar alım fiyatı bin 855 lira olarak açıklandı. Çiftçinin bu rakamlarla ayakta kalması mümkün değildir. Çiftçi 2 bin 500 lira üzerinde bir rakam beklerken açıklanan bu rakam çitçiyi toprağa küstürmüştür. AKP hükümeti birçok tarım ürününün de olduğu gibi pancar üreticilerinin de ölüm fermanını imzalamıştır. Üreticilerin beklentisi karşılanmamıştır. Şeker fiyatlarının da her geçen gün arttığı bu dönemde açıklanan bu taban fiyatın kabul edilebilecek durumu yoktur. Stratejik bir ürün üreten çiftçi bu fiyatlara mahkum edilmemelidir” dedi.
Şeker pancarının en çok üretildiği illerden biri olan Konya dahil olmak üzere birçok ilde şeker pancarı üretiminin azalış göstereceğini bununda tehlikeli bir durum olacağına dikkat çeken Yokuş, “Gıda krizlerin yaşandığı, üretimlerin azaldığı bu dönemde bu yanlıştan en kısa sürede dönülmelidir. Çiftçinin yaşadığı bu hayal kırıklığı acilen giderilmedir. Üreticiye destek olması gerekenler, teşvik etmesi gerekenler çiftçinin topraktan uzaklaşması için elinden geleni yapıyor. Şeker pancarı üreticinin alın terini yok sayıyor” diye konuştu.