Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında Eskişehir’e kazandırılan Hayvanat Bahçesi’nde yavru zebra ve yavru yılanlar ilgi odağı oldu.

Açıldığı günden bugüne Eskişehirlilerin ve şehir dışından gelen turist gruplarının yoğun ilgi gösterdiği ve 3 milyon ziyaretçinin ağırlandığı Hayvanat Bahçesi’nde yeni doğan zebra yavrusu ve kırmızı kuyruklu boa yılanı yavruları sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Yavru zebra annesi ile birlikte sağlık sorunu olmaksızın büyümeye devam ederken, yavru yılanlar da ayrı bir teraryuma konuldu.

Yeni doğumlarla ayrı bir mutluluk yaşadıklarını belirten Hayvanat Bahçesi yetkilileri, “Hayvanat Bahçemizin nüfusunun doğumlarla çoğalması bizleri mutlu ediyor. Yavrularımızı sağlıklı bir şekilde büyüteceğiz. Önümüzdeki süreçlerde de doğum yapacak hayvanlarımız olacak. Veterinerlerimiz tarafından doğum yapacak hayvanlarla ilgili gelişmeler özenle takip ediliyor. Yavru zebramız ve yavru yılanlarımız sağlıklı şekilde dünyaya geldiler. Sağlıklı bir şekilde de büyüyorlar. Çok mutluyuz” dediler.