Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında yeni ve ıslah edilen olmak üzere 1 milyon 731 bin 419 metrekare yeşil alan oluşturulduğunu  söz konusu alanın 806 bin 522 metrekaresinin ise ağaçlandırma ve orman alanları olduğunu söyledi.

Kazım Kurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ilkesinden yola çıkan Odunpazarı Belediyesi tarafından 118’i yeni yapılan 48’i yenilenen olmak üzere 166 spor alanı yapılırken, çocuk ve gençlerin daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilmelerine imkan sağlayan halı saha ve spor komplekslerinin ise vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi Sokak Müzisyenleri Sıcak Havayı Fırsat Bildi

Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Odunpazarı ilçesinde yaşayanların huzurlu ve mutlu bir ortamda sağlıklı yaşamaları için göreve geldikleri günden itibaren yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bugüne kadar 1 milyon 731 bin 419 metrekare yeni yeşil alan oluşturduklarına ve ıslah ettiklerine dikkat çekti.

Çocukların yüzlerindeki mutluluğun kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kazım Kurt, 118’i yeni ve 80’i yenilenen olmak üzere toplam 198 çocuk alanının yapıldığını ve ekipler tarafından yenilendiğini belirterek, 112 çocuk oyun alanının zeminin kauçuk malzemeyle kaplandığını bildirdi.

Kırsal mahallelerede yaşayan vatandaşlarında yapılan hizmetlerden eşit bir şekilde faydalanması için ekiplerin aralıksız çalıştığını kaydeden Kazım Kurt, bu kapsamda kırsal mahallelere 71 park ve spor alanının yapıldığını ve yenilendiğini kaydetti.

Kazım Kurt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında çalışmalarda kullanılmak üzere her yıl yaklaşık 300 bin adet mevsimlik çiçek ve süs bitkisi üretiminin yapıldığını sözlerine ekledi.