AK Parti'nin Sivrihisar'da oldukça aktif çalışan ve ilçeye büyük hizmetleri olan Hamid Yüzügüllü'yü 2024 yerel seçimlerinde Tepebaşı ilçesinden aday göstermesi partide bazı soru işaretlerine yol açtı. Merkez Tepebaşı ilçesi adayı olan Yüzügüllü'nün 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde rakiplerine büyük üstünlük ile seçimleri kazanmasının ardından 2024 seçimlerinde AK Parti bu büyük üstünlüğü koruyabilecek mi konusu hem parti içinde hem de Eskişehir kamuoyunda oldukça merak ediliyor.

AK Parti Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin İlhan belediyecilik tecrübesi yüksek bir isim olsa da Hamid Yüzügüllü'nün gidişi ardından başkanlık yarışında işi kolay olmayacak gibi görünüyor. İlhan 2014 seçimlerinden bu yana Yüzügüllü'nün Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor. Uzun süredir Sivrihisar'da belediyecilik konusunda çalışan Hüseyin İlhan'ı 2024 seçimlerinde zorlu rakipler bekliyor.

Nebi Hatipoğlu: "Kentin Altyapısı Yetersiz" Nebi Hatipoğlu: "Kentin Altyapısı Yetersiz"

Bunların başında ise 2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olan Habil Dökmeci var. O seçimlerde %48,5 ile çok yüksek oy alan Yüzügüllü karşısında %17 oy almayı başaran ve Demokrat Parti adına ciddi bir işin altına imzasını atan Habil Dökmeci, 2024 yerel seçimlerinde de AK Partili İlhan'ın en ciddi rakibi olacak gibi görünüyor. Sivrihisar'da Yüzügüllü'nün ayrılığı sonrasında Habil Dökmeci'nin seçimleri kazanma ihtimalini oldukça yüksek görenlerin sayısı da hiç az değil.

Bunun yanında tecrübeli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan da partisinin de Sivrihisar'daki gücü ile birlikte 2024 yerel seçimlerinde koltuğu kimseye kaptırmak istemiyor.

Sivrihisar'daki çetin yarış, 31 Mart akşamına kadar Eskişehir kırsal ilçeleri arasında sonucu en çok merak edilen konulardan biri olmaya devam edecek.