CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, ulusal bir kanalda katıldığı bir televizyon programında "Biz Eskişehir Olalım" kampanyasının neyi anlattığını ve Eskişehir'in ilk kadın büyükşehir belediye başkan adayı olmak için yaptığı çalışmaları anlattı.

Ayşe Ünlüce;

"Biz seçim kampanyamıza ilk başladığımızda 'Düne Güven Yarına İnan' mottosu ile yola çıktık. Yılmaz Hoca'nın 25 yılda yarattığı dönüşüme bir selam vermek istedik. Bu 25 yıllık birikimi de çok daha güzel noktalara taşımak istiyoruz.

Kampanyamızın ikinci etabında da "Biz Eskişehir Olalım dedik. Bu kampanyayı Kazım Kurt ve Ahmet Ataç Başkanlar ile birlikte 3 başkan yürütüyoruz.

Diyoruz ki 10 Ocak'ta başlayan seçim sürecinde biz 3 başkan olarak siyasi nezaket dilini hiç bırakmadık. Buna çok dikkat ettik, seçim süreci böyle geçsin istedik. Fakat ne yazık ki karşı taraftan bu nezaketi göremedik.

Bu sebeple geldiğimiz noktada Eskişehir'in bu ayrıştırıcı dili hak etmediğini düşünüyorum.

Eskişehir her zaman barışın, uyumun, ahengin şehri olmuştur. Eskişehir'de herkes bir arada, huzur ve güven içinde yaşıyor ve böyle yaşamaya da devam etmeli. Bu şehirde bugüne kadar hiçbir iç kargaşanın olmama nedeni de budur. Eskişehir hep birliktedir.

Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti

Biz bu kavga dilini istemiyoruz. Karalama kampanyalarına aldırış etmeden, karşıdan gelen ağır eleştirilere de cevap vermiyoruz.

Biz Eskişehir'in barışçıl iklimine cevap veriyoruz. Ve 'Haydi Eskişehir olalım!' diyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı.

Ünlüce: "Öndeyiz, Kazanacağız"

Ayşe Ünlüce konuşmalarının devamında;

"Eskişehir'de ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyorum. Bundan daha önce bırakın kadın başkanı kadın aday bile yoktu. Bu bir ilk olacak ve Eskişehir'e kadın bir başkan çok yakışacak.

Son gelen anketler 2-3 hafta önce gelen anketlere göre daha iyi. Şu anda eski anketlerde olduğundan 2 kat daha fazla önde görünüyoruz. Yani, öndeyiz ve kazanacağız!" dedi.