Albayrak: "Eskişehirliler Bir Millet Bahçesi Daha İstiyor" Albayrak: "Eskişehirliler Bir Millet Bahçesi Daha İstiyor"

Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 84. yılı düzenlenen törenle kutlandı. Tören sonrası Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve dernek üyeleri, 31 Mart Yerel Seçimlerinde göreve seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.


Konuklarını Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Ünlüce, “Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim ve aydınlanma devrimi olarak kabul edilen, ülkemizin ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayan Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 84. yılını kutluyor, köy enstitülerinde yetişmiş tüm değerlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca fikirleriyle Anadolu aydınlanmasına öncülük eden, özellikle de kız çocuklarının eğitime katılmasında büyük rol oynayan İsmail Hakkı Tonguç'u da saygı ve rahmetle anıyorum. Bu aydınlanma projesi kültürünü, anlayışını
gelecek kuşaklara taşımak adına mücadele eden Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven ve üyelerine de nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.


Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Ayhan Türkseven de Başkan Ünlüce’yi tebrik ederek, “Eskişehir’e kadın belediye başkanı çok yakıştı. Tebrik ediyor, görevinizde başarılar diliyoruz. Her zaman iş birliği içerisinde şehrimiz ve ülkemiz için el ele olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaret çektirilen fotoğraflarla tamamlandı.