31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri (yerel seçimler), Eskişehir Eskişehir Büyükşehir’de sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce kazandı. Eskişehir halkı “Bu şehirde sadece Ayşe Ünlüce” dedi.

Talat Yalaz ve Ekibinden Başkan Ataç'a Ziyaret Talat Yalaz ve Ekibinden Başkan Ataç'a Ziyaret

25 yıldır Eskişehir’i yöneten ve Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğunda oturan CHP’li Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bayrağı “öğrencim” dediği Ayşe Ünlüce’ye teslim etti.8 yıl EBB Genel Sekreterliği yapan ünlüce önümüzdeki 5 yılda Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğunda oturacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Av. Ayşe Ünlüce, %91,14’ü açılan sandıklarda Ayşe Ünlüce %50,08 ile 244.815 oy almış durumda. Ünlüce’nin en yakın rakibi AK Parti Adayı Nebi Hatipoğlu %38,65 ile 188.950 oy aldı. Ünlüce açılan sandıkların sonucuna göre Hatipoğlu’na %11,5 civarıda (46 bin civarında) oy fark attı. Ünlüce bu sonuçla Eskişehir’de yeni bir dönem başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Av. Ayşe Ünlüce’nin zaferi ile sonuçlanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Başkan Ünlüce’den sonra en yüksek oyu AK Parti Adayı Nebi Hatipoğlu aldı. İYİ Parti Adayı Melih Aydın  % 3,79’da, Zafer Partisi Adayı Oğuz Beki ise  %2,35 oyda kaldı.

Henüz resmiyet kazanmayan sonuçlara göre Eskişehir’i önümüzdeki 5 yıl boyunca Ayşe Ünlüce yönetecek.