Tepebaşı'nda Kadın Emeği Değer Görüyor Tepebaşı'nda Kadın Emeği Değer Görüyor

Azerbaycan’da doğan Ahıska Türkü Kemal Mövludov, Türkiye vatandaşlığı alıp burada üniversite okumaya başladı. Kemal Ak, adını alan ve daha sonra Azerbaycan’a dönen Mövludov, askerlik çağı geldiğinde ülkesinde vatani görevini yapmaya başladı. Kemal Ak, 18 aylık askerlik görevini yaparken başlayan ikinci Karabağ Savaşına katıldı. Füzuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde cephede çarpışan Ak, şarapnel parçasıyla ayağından yaralandı. Savaşın ardından Eskişehir’e tekrar üniversite okumaya gelen 24 yaşındaki Kemal Ak, burada da askere çağrıldı. Üniversite eğitimi görmesine rağmen askere çağrılmasına şaşıran Ak, ikinci kez askere seve seve gitmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak eğitiminin bölünmesini istemeyen Kemal Ak, okulu bittikten sonra askere gitmek istiyor.

“Füzuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde savaştım”
Kemal Mövludov süreçle ilgili, “Azerbaycan’da doğdum büyüdüm. 17 yaşımda üniversite için Türkiye’ye geldim. 17 yaşında aynı zamanda üniversite okuduğum dönemde Türkiye vatandaşlığına başvuru yaptım. Babamın daha önceden vatandaşlığı olduğu için bir sene içerisinde vatandaş oldum. 2 sene Türkiye’de okuduktan sonra Azerbaycan’a geri dönmek zorunda kaldım ve askere çağrıldım. Azerbaycan'la İkinci Karabağ Savaşı başladı. İkinci Karabağ Savaşı’nda bizzat bulundum. Füzuli, Hadrut ve Şuşa bölgelerinde savaştım. En son Şuşa bölgesinde bacağımdan yaralandım. Türkiye’ye üniversite okumak için tekrar geldim. Türkiye'de tekrar askere çağrıldım Türkiye vatandaşı olarak. Ben de askerlik şubesine gittim ve ‘Ben zaten askerliğimi yaptım’ dedim. Askerlik şubesinde bana ‘Sen askerliği nerede yaptın’ dediler. Ben de ‘Azerbaycan’da yaptım’ dedim. Fakat Azerbaycan’daki askerliğim burada geçmiyormuş” dedi.

“Seve seve giderim askere”
Burada da üniversite eğitimi bittikten sonra seve seve askerliğini yapacağını belirten Kemal Ak, “Burada Türkiye’de de severek seve seve askere giderim. Bundan hiç korkum da yok. Ama tek istediğim şu anda ben 24 yaşındayım ve üniversiteye kabul oldum. Üniversiteye kabul olmama rağmen devlet beni üniversiteye kabul ediyor ama askerliğimi tecil etmiyorlar. Askerliğimi tecil etmediler. Eğer burada bir yanlışlık varsa düzeltilmesini talep ediyorum. Okulumu okumak istiyorum zaten şu anda okulda aktif öğrenci olarak gözüküyorum. Eğer bir sıkıntı yoksa, kanun böyle ise seve seve giderim askere” ifadelerini kullandı.