Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı Odunpazarı Meydanı’nda devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen 6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, üçüncü gününü geride bıraktı. Konserlerin düzenlendiği, fırınların yakıldığı çalıştayda, çalışmalar gecenin geç saatlerine kadar sürüyor. Odunpazarı Meydanı’nda yakılan fırınlarda, ateşin toprakla dansı ise görenleri büyülüyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, üçüncü gününü geride bıraktı. Çalıştayın üçüncü gününde çalıştaya katılan sanatçılar, Odunpazarı’nın tarihi sokaklarını ve Odunpazarı Belediyesi’ne ait müzeleri gezdi. Odunpazarı Belediyesi Müzelerini çok beğenen sanatçılar, tarihe ve sanata verdiği değer için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.

GELENEK İLE BİLİM VE SANAT YANYANA
Çalıştay alanında bir tarafta Sorkun’dan gelen çömlekçiler yer alırken, diğer tarafta da çalıştaya katılan seramik sanatçıları ve bilim insanları çalışmalarını yürüttü. Çalıştayda, her sene olduğu gibi gelenek ile sanat ve bilim bir araya geldi. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ve seramik pişirim teknikleri ile ilgili bilgi alan vatandaşlar, sanatçıların gerçekleştirdiği çalışmaları ilgi ile takip etti. Çalıştay alanına gelen çocuklar seramik hamuruna şekil verirken, vatandaşlar da tornada seramikten çömlek yaptı. İran, Hindistan ve Türkiye’nin birçok ilinden toplam 10 sanatçı ve bilim insanının ağırlandığı çalıştayda, sanatçılar gün içinde Raku ve Sagar Pişirim Tekniği’ni uyguladı.