Birleşik Devletler'deki Festivale Eskişehir İmzası Birleşik Devletler'deki Festivale Eskişehir İmzası

Yapılan etkinliklerin ilkinde İl Müdürlüğü Kütahya Yolu Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Halil Karadağ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, çiftçiler ve tarım danışmanlarından oluşan 41 kişiye eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Fatih Yavuz Fidantemiz tarafından suyun tasarruflu kullanımı üzerine önemli bilgiler paylaşıldı. Suyun verimli kullanımı, tasarruflu sulama sistemleri ve yeni tarım teknolojileri konularında katılımcılar bilgilendirildi. Ayrıca, kuraklığa dayanıklı çeşitler hakkında da detaylı bilgi verildi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ayşe Özden, Ece Dergi ve Zuhal Ünal Canbaz tarafından gerçekleştirilen ikinci etkinlikte ise Ticaret Borsası İlköğretim Okulunda düzenlenen eğitim etkinliği ile genç nesillere suyun öneminin anlatılması hedeflendi. 240 öğrenciye yönelik olarak gerçekleştirilen eğitimde, suyun günlük yaşamdaki rolü, su döngüsü, su verimliliği ve su ayak izi gibi kavramlar açıklandı. Bu etkinliklerle, kısıtlı içme suyu kaynaklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için farkındalık oluşturuldu.

Dünya Su Günü nedeniyle gerçekleştirilen bu etkinlikler, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanmayı ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamak için azaltma, yeniden kullanma, değiştirme ve paylaşma gibi önemli kavramların vurgulanması amaçlandı.