Eskişehir'den yetişen futbol adamı Ali Özgel, Sultanbeyli U17 takımı teknik sorumlusu olarak önemli bir başarıya imza attı. Özgel, 2023-2024 futbol sezonunda Sultanbeyli Bld. U17 ekibi ile Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Özgel'in yönetimindeki Sultanbeyli Bld. U17 takımı Türkiye Şampiyonası'nda; öncelikle Balıkesirspor'u 5-0, sonrasında Bodrumspor'u 1-0 ve İnegöl Kafkasspor'u 3-1 ile geçerek final etabında Esenler Erokspor'un rakibi oldu.

Eskişehirspor'dan Bir Transfer Daha Eskişehirspor'dan Bir Transfer Daha

Lig etabında rakibini bir kez deplasmanda mağlup eden ve içeride ise berabere kalan Sultanbeyli U17, finalde Esenler Erokspor'u 2-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu ve büyük gurur yaşadı.

Sultanbeyli'ye şampiyonluğu getiren goller 48. dakikada Kayra Davulcu ve 75. dakikada Yunus Emre Taş'tan (P) geldi. 

Whatsapp Image 2024 05 14 At 12.34.35 (1)

Sultanbeyli U17 takımının bu turnuvada dikkat çeken genç oyuncuları ise; Halit Furkan Kaya, Kayra Davulcu, Yunus Emre Taş, Enes Yıldız ve Yunus Emre Demir oldu. Bu oyunculara turnuva sonrasında farklı kulüplerden teklifler de var.

Bu büyük başarının mimarı olan Eskişehir futbolunun yetiştirdiği isimlerden Ali Özgel de takımıyla gurur duyuyor.

Ali Özgel Kimdir?

Whatsapp Image 2024 05 14 At 12.34.35

Futbola Eskişehirspor altyapısında başlayan Ali Özgel, Eskişehirspor'da tüm yaş kategorilerinde futbol oynadı. Daha sonra antrenörlük kariyerine de Eskişehirspor bünyesinde başlayan Özgel, Eskişehirspor'un genç takımının Türkiye şampiyonluğuna ulaştıran takımın başında olan Mehmet Aktürk'ün yanında antrenörlük kariyerine, 2001 yılında adım attı. Bursa ve İstanbul'da çeşitli kulüplerde de antenörlük yapan Ali Özgel, 2023-2024 sezonu başında Sultanbeyli Bld. U17 takımının başına geçti. Burada takımını Türkiye şampiyonluğuna taşıyan Eskişehirli Özgel, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Editör: Buğrahan Doğangil