Yapılmasına çok az bir zaman kalan ETO seçimleri öncesinde inşaat komitesi farklı bir liste ile yarışma kararı aldı. Süreci hareketlendiren kararı alan komitenin öncüsü Dursun Budak EHA’ya verdiği röportajda tepkilerini ve amaçlarını anlattı.

Seçim sürecinde ETO yönetiminin haksızlık yaptığını belirten ve kırmızı kart gösteren Budak, ilk olarak kırmızı liste adımının nasıl atıldığını anlattı.

Budak; “Tek listeyle yarışa gitmek hem çok iyi hem çok kötü. Bunu başarabilirseniz çok iyi. Kimseyi kırmadan dökmeden, ortaya vizyon koyarak, kucaklayıcı. Ama kırılan dökülen, fikirlerini anlatamayan insanlar olur ise bu işi Allah’a havale etmek yerine fikirlerini net biçimde ortaya koymak durumunda olurlar. Biz de, sektörümüzle ilgili bir takım değişiklikler olması gerektiğini düşünerek, sektörü temsil eden arkadaşlarımızın değişmesi gerektiğini düşünerek kırmızı listeyi oluşturduk. Çıkamayacağımızı düşündüler. Verilen süre çok az. Ama biz organize olduk, toparlandık” diye konuştu.

Kırmızı listenin özel bir mesajının olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kırmızı kart, kırmızı liste, uyarı. Bunların hepsini içeriyor. Kimseye sormadan danışmadan bu listeyi yapmak çok değerli. Kırmızı liste işte bu anlamı ifade ediyor.”

Gençleştirme çalışmalarına karşı olmadıklarını da söyleyen komite öncüsü Dursun Budak, liste çıkarma kararı sonrası olumlu tepkilerle karşılaştıklarını anlattı.

Seçimlere dair iddialarını da anlatan Budak; “Odayı ülkemiz olarak düşünürseniz bizim komitemiz ülkenin İstanbul’udur. O kadar büyük bir komiteden söz ediyoruz. Ülkeye değil ama İstanbul’a aday olduk gibi görebilirsiniz. Bu uyarıyı yapmak zorundaydık. Bizden sonra başka komitelerde liste yapabilir. Biz gerekeni yapacağız. Çok iddialı bir çıkış yaptık ve kazanmak için de iddialıyız” ifadelerini kullandı.