İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Toptaş ; İlçemizde 1959 yılında tefsiye, metal işleri, ağaç işleri bölümleri ile eğitim öğretim hayatına başlayan Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesi devam eden yıllarda Motor, Elektrik, Makine, Bilgisayar bölümlerinin açılması ile birlikte 625 öğrenci sayısına ulaşarak zirve yapmıştır. Ancak ekonomik sıkıntılar ve işsizlik nedeni ile büyük göç veren ilçemizde son yıllarda öğrenci yetersizliği nedeni okulumuzda bazı bölümler kapatılmış, öğrenci sayısı da ne yazık ki 150 civarına düşmüştür diyerek sözlerine şöyle devam etti. 

​İlçemizin en büyük okulu olan Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesi 32 bin metrekare alana sahip olup, içinde çok sayıda derslik, atölye, yemekhane, konferans salonu,10 adet lojman ve okula bağlı öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu denli donanımlı bir okulun çok az bir öğrenci ile eğitim öğretim görmesi yerine meslek proje okul kapsamına alınması ile canlılık kazanacağı ve ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.

​İlçemizde Türkiye’de tek sivil havacılık üzerine kurulmuş Sivrihisar Sportif Havacılık kulübü ve Hava Meydan Komutanlığının olması ilimizde de Hava İkmal bakım merkezi, TUSAŞ, TEİ, ALP HAVACILIK gibi kurumların bulunması, İnönü ilçemizde Türk Hava Kurumu Havacılık Eğitim Merkezinin bulunması ile tam bir havacılık kenti olan ilimizde havacılık üzerine proje okulların olması gerekmektedir. Bu nedenle bu ihtiyacı karşılayacak kapasitede bulunan Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesinin Havacılık Mesleki Proje Okul kapsamına alınarak hem ülkemizin ihtiyacı olan yetenekli eleman ihtiyacı karşılanmış olacak hem de ilçemizin makûs talihini yenmesinde öncülük etmiş olunacaktır.

​Ülkemizin turizm de parlayan yıldızı olmaya aday ilçemizin eğitimde de istenilen düzeye gelebilmesi için ilçemizin en büyük okulu olan Endüstri Meslek Lisesinin zamanla öğrenci yetersizliği nedeni ile zor duruma düşmeden Mesleki Proje Okuluna dönüştürülüp eski canlılığına kavuşması ilçe halkı olarak en büyük arzumuzdur.

​İlimiz ve ilçemiz yöneticilerinin ve milletvekillerimizin bu konuda yardımcı olacaklarını ümit ediyoruz.

​“İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar.” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK