Başkan İsmail Kumru açıklamasında;


‘’Değerli Eskişehirliler, bildiğiniz üzere Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği işbirliğiyle bundan yaklaşık 10 yıl önce Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kurşunlu Külliyesi karşısında Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arsa, yap-işlet devret modeliyle kiralanmış ve Eti sponsorluğunda ‘’Göç Müzesi’’ yapılmak amacıyla inşa edilmiştir.

Halkın Fayadalanacağı Bir Bina Olmalı


10 yıldır yılan hikayesine dönen ve atıl durumda kalan binaya geçtiğimiz günlerde TÜGVA Kıraathanesi tabelası asılmıştır. Seçimlerin hemen arkasından yapılan bu işlem Ak Parti adaylarının kendilerine yakın vakıflara seçim döneminde verdiği vaatlerin bir parçası mıdır? Müze olarak kiralanan ve inşa edilen bu bina kamunun kullanımına uygun ve halkın faydalanacağı şekilde yine müze olarak veya kütüphane olarak belediye tarafından veya valilik tarafından işletilemez miydi? İktidara yakın bir vakıfa hangi sebeple verildi ?

Eskişehir Haber Ajansı'ndan Başkan Kurt'a Ziyaret Eskişehir Haber Ajansı'ndan Başkan Kurt'a Ziyaret

Bina Menfi Şekilde Kullanılacak


Bu binanın söz konusu vakıf tarafından halkın yararına ve amacına uygun olarak değil menfi şekilde kullanılacağını düşünüyoruz. Yetkililerin ivedilikle bu kararı gözden geçirerek binayı amacına uygun kullanılmaya hazır hale getirmesini şayet getiremiyorsa belediyelere devrederek kentimize ve tarihi Odunpazarı Bölgesi’ne yakışır bir müze olarak işletilmesini sağlamasını bekliyoruz. Odunpazarı Kent Konseyi olarak konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuna bildirmek isteriz." ifadelerine yer verdi.