Altı Sendika bir araya gelerek ilçelerde çalışan memurlara ilave otobüs seferleri konulması için yazılı talepte bulunmuştu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı başvuruda bulunan sendikalara red cevabı geldi. Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar konuyla ilgili açıklamada bulundu:

İnönü Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Başladı İnönü Belediyesi Asfalt Çalışmalarına Başladı

"İlçelerimizde görev yapan ve her gün ilçelere gidiş geliş yapan binlerce kamu çalışanımız adına 19 Eylül tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı başvuruda bulunup sabah ve akşam olmak üzere ilave otobüs seferleri konulması için yazılı talepte bulunmuştuk. Altı sendika bir araya gelerek ilettiğimiz yazılı talebimize

Ulaştırma Dairesi Başkanlığı maalesef olumsuz cevap vermiştir. Büyükşehir Belediyesi ilçelerimize ve orda yaşayan insanlara hizmet eden binlerce kamu çalışanının ilçelere ulaşımını kolaylaştıracak bir adım atmaktan geri durması binlerce kamu çalışanını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bizim talebimizin kimseyi mağdur edecek bir yanı olmadığı gibi aksine binlerce kişinin mutlu olmasına vesile olacak bir yanı vardı. Keşke bu talebimiz tarafından binlerce kamu çalışanımızın faydalanabileceği bir hizmete dönüştürebilseydi" dedi.