Parkın açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, LÖSEV’e destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Ramazan Ayının yaklaştığını hatırlatan Başkan Kurt, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Fitrelerinizi, zekatınızı ve sadakanızı hiç bilmediğimiz cemaatlerin vakıflarına vereceğinize LÖSEV’e verin. Çünkü buralardaki yardımlar doğrudan insana dokunan yardımlar” dedi. 

Dr. Özbay: "Çocuklar Sıkı Takip Edilmeli" Dr. Özbay: "Çocuklar Sıkı Takip Edilmeli"

Odunpazarı Belediyesi, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) iş birliği ile lösemili ve onko çocukları yaşatmak için Çankaya Mahallesi’ne park yaptı. 4220 m2 alan üzerine yapılan parka, LÖSEV Parkı adı verildi. LÖSEV’in ‘Parkım Doğal Olsun Projesi’ kapsamında yapılan park, Mutlukan Sokak’ta bulunuyor. Çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları ve oturma alanlarının bulunduğu LÖSEV Parkı’nda ayrıca mahalle halkının ücretsiz olarak kullanabileceği bir de halı saha yer alıyor. Çalışmaları tamamlanan LÖSEV Parkı, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. LÖSEV Parkının açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, LÖSEV’in Kurucu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın yanı sıra lösemili ve onko çocukların aileleri, kahraman çocuklar ile çok sayıda Eskişehirli katıldı. 

“LÖSEV Türkiye'de Kurulan En Önemli Vakıflardan" 


LÖSEV Parkı’nın özel bir park olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, LÖSEV’in de Türkiye’de kurulan en önemli vakıflardan olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “Türkiye'de kaç tane vakıf var bilmiyorum. Vakıf, hayır işleri için kurulur. Vakıftan hiç kimse köşeyi dönmez. Türkiye'de en hayırlı vakıf LÖSEV. İnsanın canını koruyan, insanın, çocukların eşitliğini öne çıkaran bir vakıf. İnsanın eşitliğini öne çıkaran bir vakıftan daha hayırlı bir vakıf olamaz. Bazı vakıflar var çok inançlı, ibadetinde, itikadında ama ne yazık ki böyle hayırlı bir işin yanından bile geçmiyor” dedi. LÖSEV'in reklamının yapılacağı bir parkın açılması isteği geldiği zaman 

tereddütsüz kabul ettiklerini anlatan Başkan Kurt, LÖSEV Parkı’nın Odunpazarı Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edilerek yapıldığını belirtti. Bütün belediye meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Kurt, “Çünkü hayat, yaşam en önemli şey. Hele korunmasız çaresiz çocuklar için bu işin yapılması tarifi mümkün olmayan bir duygu. Üstün Ezer Hocam neler yaşıyor onu bilemiyorum, ama biz bunu anlatırken bile duygulanıyoruz” diye konuştu. 

Fitrenizi LÖSEV'E Verin


Türkiye’nin yüzde 99’unun Müslüman olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, Ramazan ayının yaklaştığını vurgulayarak, vatandaşlara seslendi: “İbadet edeceğiz, Allah'a dua edeceğiz. Ama ben diyorum ki önce LÖSEV'i bir görelim. Önce LÖSEV'in IBAN'larına bir el atalım. Orada bu fitreyi, sadakayı hiç bilmediğimiz cemaatlerin vakıflarına vereceğinize LÖSEV’e verin. Buralarda işe yarasın, çünkü buralardaki yardımlar doğrudan insana dokunan yardımlar. Ondan sonra Kurban Bayramı gelecek. Kurbanda da bağışınızı tarikatının vakfına vereceğinize, buraya verin. Burası insanı kurtaran, onurlu bir vakıf. Ben o nedenle LÖSEV’in bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Eskişehir'deki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlara her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha sizin huzurunuzda söylüyorum.”

Kanserle Mücadele Ederken Böyle Bir Parkın Açılışında Bulunmak Benim İçin Çok Anlamlı 


Park açılışında konuşan LÖSEV’in Kurucu Başkanı Üstün Ezer, konuşmasına LÖSEV’i nasıl ve neden kurduklarını anlatarak başladı. Bütün çocukların zengin, fakir, doğulu, batılı ayrımı yapılmadan aynı sağlık, eğitim haklarına ve aynı yaşam ortamlarına sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Ezer, bu felsefeden, bu bakış açısından yola çıkarak 25 yıl önce LÖSEV'i kurduklarını söyledi. “Çünkü bizim bulunduğumuz anlarda bir uzman olarak, bir doktor olarak, bir çocuğu yaşatamamak ve sürekli kucağınızda bebeklerin, o yavrucakların melek olması, dayanılacak bir durum değildi. Bizim bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu kansere karşı, lösemiye karşı bir dur dememiz gerekiyordu. Ve o gün 3 doktor arkadaş, 2 lösemili çocuğumuzun babasıyla LÖSEV'i kurduk. Ve bir masa, bir sandalyeyle çıktık yola, ama inancımız vardı. Bu çocukları ölümlerden kurtaracağımızı biliyorduk” diyen Ezer, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kısa sürede yüzde 92 başarıya ulaştık. Daha sonra da yeni hastanemizle birlikte yüzde 94 başarıya ulaştık. Bu Dünya çapında bir rakamdır. Dünyada 3 hastane bu rakamı, bu başarıyı elde etmiştir. Amerika'da bir hastane, Almanya'da bir hastane ve Türkiye'de LÖSEV’in Lösante Hastanesi. Mücadelemizde dur demiyoruz, bitti demiyoruz. Yüzde 100 başarı niye olmasın diyoruz. Şimdi kök hücre çalışmalarıyla, kansere karşı hücrelerin üretilmesi çalışmalarıyla çok yakında sizlere daha büyük müjdeler vereceğiz. Ve yüzde 100 başarıyı mutlaka yakalayacağız. Yakalayacağız ama şu bürokrasi olmasa, şu engeller, şu rant peşinde koşan siyasete bürünmüş insanlar olmasa. Önüne doktor kimliği koyup 6 milyar dolarlık servetlere ulaşmış özel bakanlar olmasa. Biz bunlarla da mücadele edeceğiz. Kanserle mücadele ederken böyle bir parkın açılışında bulunmak benim için çok anlamlı, gurur verici. Oksijen kanserin önlenmesinde o kadar önemli ki. Oksijeni bol bol alarak spor yaparak umarım ki biz de bu parkı gururla temsil edeceğiz. Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyoruz. Odunpazarı Belediyesi’nin tüm görevlilerine minnetlerimizi sunuyoruz.”

Kanseri Yenerek İyileşen Kahramanlardan Başkan Kurt'a Teşekkür Sertifikası 


Konuşmaların ardından kanseri yenen iyileşmiş iki kahraman Başkan Kurt’a teşekkür sertifikası ve çiçek takdim etti. Daha sonra da Başkan Kurt, protokolde bulunanlar ve çocuklarla beraber, LÖSEV Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Program Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı gönüllülerinin müzik dinletisi ile sona erdi.