Söz konusu törene Günyüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürü V. Mustafa Girgin, projede görevli İlçe Müdürlüğü personeli ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.
Proje ile öncelikli olarak ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanların değerlendirilerek 250 dekarlık tarım arazisinin üretime kazandırılması ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılması amacıyla İnönü İlçesinde kuru şartlarda nohut üretimi yapan 8 çiftçiye 2500 kg tohum desteği sağlandı. Günyüzü İlçemizde halihazırda kuru tarım kapsamında 700 da alanda nohut üretimi yapılmakta olup, yıllık bazda 72 ton nohut üretimi gerçekleştirilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)” Projesi kapsamında 2023 yılında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce uygulanan İl Müdürlüğü proje ekibi koordinatörlüğünde İlçe Müdürlükleri ile beraber çiftçilerin talepleri doğrultusunda hazırlanıp Bakanlığa sunulması sonucunda, yapılan değerlendirmede Eskişehir’de ilkbahar döneminde uygulanmak üzere 3 proje desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda yer alan projelerden olan Eskişehir'de “Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi” ile Alpu, İnönü, Han, Günyüzü, Seyitgazi, Sivrihisar, Odunpazarı, Tepebaşı, Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde Proje ekibince belirlenen şartları taşıyan 451 çiftçiye 58800 kg Nohut tohumu desteği verilecektir. %50’si Tarım ve Orman Bakanlığı, %50’si çiftçi katkısı ile temin edilen 2 Milyon TL. bütçe ile öncelikli olarak ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan 5880 dekarlık tarım arazisi kuraklığa dayanıklı Azkan çeşidi nohut ekilerek üretime kazandırılacaktır. "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" Projesi ile 2021 yılında Alpu, 2022 yılında Mahmudiye
İlçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce denenerek başarılı sonuçlar alındıktan sonra çiftçiler tarafından benimsenen ve yoğun talep gören; Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen; kuraklığa dayanıklı, yerli ve milli nohut çeşidi olan Azkan çeşidi nohut tohumluklarının kullanımının Eskişehir İlinde yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecektir.