Festivalin ikinci günü 75. Yıl Mahallesinde bulunan 33 bin 500m²’lik Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına 2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali Hatıra Ormanı’nın fidan dikim etkinliği ile başladı.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Avrupa Birliği Derneği iş birliği ile Kanlıkavak Parkı’nda düzenlenen 2’inci Uluslararası Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali, ikinci gününü geride bıraktı. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak 27-28 ve 29 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında, Eskişehir’e yeni bir orman kazandırdı. 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan 33 bin 500m²’lik ormana “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına 2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali Hatıra Ormanı” adı verildi. Festivalin ikinci günü ise hatıra ormanının fidan dikim etkinliği ile başladı. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Başkanı Erhan Akdemir, 75. Yıl Mahalle Muhtarı Asaf Karabulut, festival katılımcısı gençler ile 75. Yıl Mahallesi sakinleri katıldı. Etkinlikte Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Avrupa Birliği Derneği Başkanı Erhan Akdemir ve 75. Yıl Mahalle Muhtarı Asaf Karabulut konuşma yaptı.

 

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan Başkan Kurt, “Atatürk'ün efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz, dediği gün bugün.  Umarım, bu Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak, hep beraber

o konuda mücadele edeceğiz. Odunpazarı 3D Gençlik festivalimizin hatıra ormanı, en önemli

simgelerden birisi olsun istiyoruz. Bu bölge coğrafi konuk olarak yeşil alan üretmeye en uygun mahallemiz. Ve o nedenle de burada çokça yeşil alan ürettik” dedi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına 2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali Hatıra Ormanı ile ilgili bir hayalini de

anlatan Başkan Kurt, “Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin 15’incisini burada yapmak istemek, herhalde boş bir hayal olmaz, diye düşünüyorum” diye konuştu. Hatıra ormanını 75. Yıl Mahallesi sakinlerine emanet eden Başkan Kurt, “75. Yıl Mahallesindeki insanlar, her gün burada yürüyüş yapacak, belki piknik yapacak, temiz hava alacak, oksijen alacak. O nedenle burayı korumak ilk önce 75. Yıl Mahallesi sakinlerine düşüyor” diyen Başkan Kurt, bu bölgeye yeni ormanlar kazandırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 75. Yıl Mahallesi sınırının bitişinde bulunan Kıravdan Ormanlarını da Eskişehir halkının kullanımı için uygun hale getireceklerini ifade eden Başkan Kurt, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun, ormanımız hayırlı olsun” dedi.

DİNLEME, DİYALOG, DAYANIŞMA ESKİŞEHİRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR TOPLUMSAL MESAJ

Cumhuriyetin 100. yılını çok daha büyük bir heyecan, mutluluk ve gururla kutladıklarını kaydeden Erhan Akdemir, geçen sene gerçekleşen festivalde alanına bir tane çınar ağacı diktiklerini hatırlattı.  “Bugün çınarlarımız bin tane oluyor” diyen Akdemir, Başkan Kurt’a teşekkür etti. Akdemir, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Dinleme,  diyalog, dayanışma toplumumuzda arttıkça, gençlerimiz ve geleceğimiz, aynı bu çınar ağaçları gibi birbirlerine daha sıkı bağlı olacak. Kökleriyle bulaşacak, yeni köklerle çok daha büyük bir birliktelik oluşturacak. O yüzden dinleme, diyalog, dayanışma Eskişehirimiz ve ülkemiz için önemli bir toplumsal mesajdır. Bu mesajın iletilmesinde Eskişehir Avrupa Birliği Derneği olarak Odunpazarı Belediyesiyle ve Başkan Kazım Kurt'la ve ekibiyle, çalışmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz.”

MUHTARDAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

75. Yıl Mahallesi’nin Odunpazarı’nda en çok yeşil alana sahip mahalle olduğunu dile getiren Asaf Karabulut, 75. Yıl Mahallesi yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Kurt ve diğer katılımcılar, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına 2. Odunpazarı 3D Gençlik Festivali Hatıra Ormanı için fidan dikti.

 

BAŞKAN KURT ÇADIR OTURUMLARINI DİKKATLE TAKİP ETTİ

Fidan dikim etkinliğinin ardından 2’nci Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nin yapıldığı Kanlıkavak Parkı’nda çadır oturumları ikinci gününe başladı. Festivalin ikinci gününde A ve B çadırlarında “Sosyal Medya mı Toplumu, Toplum mu Sosyal Medyayı Yönlendiriyor?” ve “Dijital Dönüşümün Toplumsal Etkileri: Distopya Mı Ütopya Mı?” konuları

moderatörler ve raportörler eşliğinde ele alındı. C çadırında ise “Genç Düşünce Enstitüsü” tarafından “Türkiye’de Gönüllülük Yasası” konuları işlendi. Türkiye Kent Konseyleri, C çadırında “Kent Konseylerinin Yerel Demokrasiye Katkıları” konulu bir söyleşi düzenledi. Söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Duru Şahyar yaparken, söyleşiye Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar, Bandırma Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu 29. Dönem Başkanı Av. Serdar Polat, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ile Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru konuşmacı olarak katıldı. C çadırındaki etkinlikler, Denge ve Denetleme Ağı’nın “İngilizce paneli” ve “Yerel Demokrasi Atölyesi-II” ile devam etti. Festival alanına gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, festival alanında bulunan stantları gezdi. Ardından da çadır oturumlarına katılarak, tartışmaları büyük bir dikkatle takip etti.

Çadırlarda gençler, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütlerinin ve diğer tüm katılımcıların bu konular hakkında görüşleri dinlendi. Sorun tespiti yapılarak, çözüm önerileri ele alındı. Dinleme, diyalog, dayanışma ile denge ve denetleme ağı etkinliklerinin yanı sıra gençlik konserleri, dans gösterileri, çeşitli oyun aktiviteleri, workshoplar ve atölye çalışmaları ile çeşitli sergiler yapıldı.

Emekli Büyükelçilerden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret Emekli Büyükelçilerden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret