Eskişehir’de faaliyet gösteren 4 sivil toplum kuruluşu Pazar günü saat 14.00’de Atatürk Stadyumu’nda bir araya gelerek protestoda bulunacak.

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın stadyum isminin Atatürk olarak tescilleneceğini duyurmasına rağmen stadyum isminin tescil edilmemesine tepki gösteren STK’lar Pazar günü saat 14.00’de stadyum seyirci otoparkında toplanarak ortak basın açıklaması yapacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere Memleket Sevdalıları Derneği, Sivil ve Sosyal Yaşam Derneği ile AHPADİ’den oluşan STK’lar yapacakları ortak açıklama ile stat isminin Atatürk olarak tescillenmesini isteyecek.

Açıklama ile ilgili bilgi veren STK’lar aradan geçen 6 yıl boyunca yükselen tepkilere rağmen isim değişikliği konusunda adım atılmadı, geçen yıl Ekim ayında söz verilmesine rağmen sözler de tutulmadı. Aşağıda ismi yazılı demokratik kitle örgütleri olarak bizler, bu oldubittiyi kabul etmiyoruz. Stadın gerçek adı olan ATATÜRK Stadyumu isminin tescillenmesini, stat ve yön levhalarının değiştirilmesini istiyoruz. Atatürk Stadyumu olarak tescillenene kadar mücadelemize devam edeceğimizi, 11.Eylül Pazar günü saat 14:00’da stadyum Kuzey K3 giriş kapısı karşısı seyirci otoparkı önünde yapacağımız basın açıklamasıyla bir kez daha göstereceğiz. Destek olmak isteyen hemşerilerimizi, Türk ve Eskişehirspor bayrak ve atkılarıyla birlikte Pazar günü saat 14:00' de seyirci otoparkı girişi önünde yapılacak basın açıklamasına bekliyoruz ifadelerini kullandı.