Eskişehir Süper Amatör Play-Off Grubu 4. haftanın kapanış maçında 2 Eylül SK ile Kırka Boraks karşı karşıya geldi.

7 Nisan Pazar günü, saat 16.30'da Üniversite Evleri Sahası'nda oynanan maçı 2 Eylül SK 3-1 ile rahat kazandı. 2 Eylül'e 3 puanı getiren ve 4'te 4 ile haftayı kapatmasını sağlayan goller; 22'de Faruk, 26'da Arda ve 90. dakikada Onur Sucu'dan geldi. Ancak bu maçın sonucundan çok maç içinde yaşanan olaylar güne damga vurdu.

Ralli Şampiyonası'nda Eskişehirli Sporculardan Önemli Başarı Ralli Şampiyonası'nda Eskişehirli Sporculardan Önemli Başarı

2 Eylül SK futbolcusu Erçin Eskier saha içinde rakibiyle sert şekilde çarpıştı. Bu çarpışma sonrasında tecrübeli Erçin'in dili boğazına kaçtı. Sağlık ekibi bu duruma müdahale edecek nitelikte değildi. Saha kenarında acil durumlar için bir ambulans olmaması da hem taraftarların hem de 2 takım yönetiminin tepkisini çekti. Erçin Eskier hemşire olan annesinin maçta olmasının avantajıyla bu çok kritik durumu ucuz atlattı. İlk müdahaleyi Erçin'e annesi yaparken ambulans çağırma inisiyatifine sahip kişi olan maçın orta hakemi ambulans çağırmayı tabiri caizse beceremedi. 2 Eylül SK yönetimi kendi girişimleri ile ambulansı sahaya getirdi ve Erçin tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Bu elim olay Eskişehir amatör liglerinde futbolcu sağlığının ne denli geri plana atıldığını ve önemsenmediğini bir kez daha gösterdi.

Maçta bu olay dışında bir skandal da hakemin Erçin'in pozisyonu sonrasında 84. dakikadan devam ettirmesi gereken maçı 74. dakikadan devam ettirmesi oldu. Hakem yaptığı hesap hatasıyla 10 dakika daha fazla maçı oynattı.

2 Eylül yönetimi hakemin ambulans konusunda çaresiz kalmasına, maçı 10 dakika fazla oynatmasına ve saha içi tasarruflarını, takdir haklarını sürekli olarak Kırka Boraks'tan yana kullanmasından dolayı isyan etti. 2 Eylül yönetimi maçın hakemine ve yaşanan olaylara büyük tepki gösterdi.