ESTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine; Vali Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, vali yardımcıları, rektör yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program ESTÜ’nün tanıtım film gösterisi ve müzik dinletisi ile devam etti.

Rektör Özcan programda yaptığı konuşmada; “Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak kendimizi; öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci merkezli eğitim veren ve araştırma odaklı bir Üniversite olarak tanımlıyoruz. 26 Lisans Programımızın 15’inin (yaklaşık %58’i) hali hazırda akredite olduğunu gururla paylaşmak isterim. Biz, öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra iyi insan ve iyi vatandaş olmaları için milli değerlerine ve kültürlerine de sahip çıkmalarını ve Türkçeyi doğru şekilde kullanabilmelerini de önemsiyoruz. Bu yıl beşincisi düzenlenen TEKNOFEST 2022 Etkinlikleri kapsamındaki yarışmalarda öğrencilerimiz iki birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük derecesiyle önemli başarılara imza attılar. Sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağımızla güçlü altyapımızı etkin ve etkili şekilde kullanarak bunu katma değeri olan faydaya, bilgiye ve ürüne dönüştürmek en önemli stratejik hedefimizdendir.  Yeniden yapılanan Üniversitemizde, bunu akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve mezunlarımızın desteği ve sizlerden aldığımız güçle başarıyor olmak bizi oldukça mutlu etmektedir.” dedi.

Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın "İnsan ve Teknik" konulu açılış dersiyle tamamlanan programda, üniversitenin tanıtıldığı sinevizyon gösterimi ile ESTÜ öğrencilerinden iklim elçisi Cansu Şentürk'ün konuşmasına da yer verildi.