AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde ittifak anlaşması teklif ettiği Yeniden Rehaf Partisi'nin talepleri sonrası ittifak anlaşmasından tamamen vazgeçmiş görüntüsünde. Bu görüntü Yeniden Refah cephesinde çok daha netleşmiş bir durumda. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın açıklamaları Yeniden Refah Cephesi'nde AK Parti'ye kapıların tamamen kapandığını işaret ediyor.

Özel: "Bir Cumhuriyet Kadını Görmekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz" Özel: "Bir Cumhuriyet Kadını Görmekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz"

Bu durumdan dolayı hem ülke genelinde hem de Eskişehir özelinde de AK Parti'nin bazı kurmayları ve AK Parti'ye çok yakın isimlerin açıklamaları Yeniden Refah'a karşı sertleşmiş durumda. AK Parti tabanının bu çıkışının AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ile ittifak fikrini tamamen aklından silmek üzere olduğunu ve AK Parti'nin Yeniden Refah'a kapıları kapatmak üzere olduğunu düşündürüyor.

Her geçen gün Fatih Erbakan ve YRP aleyhine yükselen söylemler de bu ihtimali çok daha güçlü kılıyor.

Yeniden Refah Eskişehir'de Güçlü Adaylar ile Sahnede

YRP, Eskişehir'de AK Parti - YRP ittifakı tamamen ihtimal dışı kalırsa ciddi miktarda oy bölebilir. Zira Yeniden Refah Eskişehir Büüykşehir Belediye Başkan adayı olarak Eskişehir'in efsane valilerinden Kadir Çalışıcı'yı aday göstermiş durumda. Yine Yeniden Refah'ın merkez Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Tacettin Sarıoğlu ve merkez Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Dinç Biçer de güçlü isimler olarak ön plana çıkıyor. YRP'nin kırsal ilçe adayları da Eskişehir'deki yerel seçimin kaderine etki edebilir  görüşü günden güne güçleniyor.