Muğla'nın İkizköy mevkiinde bulunan Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç katliamı yapılıyor. Ormandaki ağaç katliamının 29 Temmuz Cumartesi günü itibariyle 6. gününe girilmiş durumda ve Akbelen çevresindeki protestolar git gide artıyor. Artan protestolara karşılık jandarmanın protestoculara müdahalesi de giderek sertleşiyor. Aynı zamanda bölge halkı da jandarmanın sert müdahelesinden nasibini alıyor.

Ormanlarının yok olmasını ve yaşam alanlarının talan olmasını istemeyen bölge halkı, protestucular ve sivil toplum örgütleriyle birlikte Akbelen Ormanı'nındaki katliamı durdurmaya çalışıyor. Bölgede bulunan siviller ağaç katliamını durdurmak için çeşitli protesto yönetemlerine başvururken öte yandan da yurdun farklı noktalarından Akbelen'de yaşanan olaylara karşı protestolu destekler gelmeye başladı. Birkaç gündür Türkiye'nin farklı noktalarında gerçekleştirilen "Akbelen'deki katliama dur de!" eylemlerine bir yenisi daha eklendi. 

Eskişehir'de aralarında Tüm Emekliler Derneği Sendikası ŞubeBaşkanı Nalan Karagöz'ün de bulunduğu bir grup vatandaş Adalar Eti Park mevkiinde toplanarak "sessiz" bir şekilde Akbele'nde yaşanan doğa yıkımını protesto etti. Grup protestosuna alkışlar ile başladı. Protestocu gruptan bir vatandaş, grup adına kısa bir açıklama yaptı ve "Çok kısa bir şey söylemek istiyorum. Sesimizi duyuramadığımız için sessiz bir protesto yapmaya karar verdik. Akbelen yalnız değildir!" dedi. Sonrasında grup "sessizliğe" büründü. Protestocu grup Akbelen ile ilgili mesajlarını verdikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri protesto öncesinde olay yerinde gerekli güvenlik tedbirlerini alarak herhangi bir münferit olay yaşnamasının önüne de geçti.