Stadyum önünde bir araya gelen örgütlerin temsilcileri yaptıkları açıklamada, “Stadyumdan Atatürk adının kaldırılması da hemşerilerimizin büyük bölümü tarafından bu alçak düşüncenin bir eylemi olarak algılanmış, büyük tepkiyle karşılanmıştır.” denilerek stadyumun isminin “Atatürk Stadyumu” olarak tescil edilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlimizde, 1952 yılında inşası tamamlanan ve hizmete açılan stadyumumuza Atatürk ismini veren düşünce, çok anlamlı, anlamlı olduğu kadar da işlevsel bir amaç gütmüştür.

Ortak değerimiz Atatürk adının, birlik düşüncesinin içselleştirilmesine ve geliştirilmesine hizmet eden stadyuma verilmesi olgunlaşmış ve bilinçli bir milli düşünce anlayışının dışa vurumudur.

1952 yılında inşa edildikten sonra Eskişehir Atatürk Stadyumu olarak tescil edilen,  şehrimizin arması şanlı Eskişehirspor’umuz ve hemşerilerimizle bütünleşen, her birimizin eşsiz anılara sahip olduğu ATATÜRK Stadyumu; hizmet verdiği 2016 yılına kadar ülkü ve kader birliği yapan, vatansever Eskişehir halkının kimi zaman sevinçlerini, kimi zaman hüzünlerini paylaştığı, hep bir ağızdan marşların söylendiği, bağımsızlık, özgürlük, sloganlarının atıldığı, kucaklaşmaların yaşandığı büyük evi olmuştur. 2016 yılında ise bugün önünde durduğumuz stadyum hizmete alınmış, şehir merkezinde bulunan stadyum ise yıkılmıştır.

Ancak, bu yer değiştirme sırasında ne hikmetse Atatürk adı kaldırılarak stadyum   İlimizin ve milletimizin hiçbir anısını, kültürünü, değeri çağrıştırmayan ruhsuz ve kişiliksiz bir adla “Eskişehir Yeni Stadyumu” olarak tescillenmiştir.

Kurtuluş Savaşını, Türkiye Cumhuriyetini, laik devleti, başta hukuk olmak üzere laik devrimleri, özgürlük ve bağımsızlığımız hazmedemeyen dış mihraklar ile onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin hedefi, her zaman Atatürk olmuş, her fırsat bulduklarında Atatürk’e saldırmışlar, Atatürk’ün ismini her yerden ve aslında Türk Milletinin hafızalarından silmeye kalkışmışlardır. Stadyumdan ATATÜRK adının kaldırılması da hemşerilerimizin büyük bölümü tarafından bu alçak düşüncenin bir eylemi olarak algılanmış, büyük tepkiyle karşılanmıştır.

Aradan geçen 6 yıl boyunca yükselen tepkilere rağmen isim değişikliği konusunda adım atılmamış, geçen yıl Ekim ayında Sayın Nabi Avcı tarafından söz verilmesine rağmen bu söz de tutulmamıştır. 

Kitle örgütleri olarak bizler, bu oldu bittiyi kabul etmiyoruz. Stadın gerçek ismi olan Atatürk Stadyumu afişini huzurlarınızda temsili olarak asıyoruz.”