Milletvekili Dönmez’den Günyüzü’ne Ziyaret Milletvekili Dönmez’den Günyüzü’ne Ziyaret

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, basından gelen "AK Partili Belediye Eskişehir'e gelirse, 25 yıl sonra insanlar Eskişehir'deki yaşam tarzının değişmesinden endişe ediyor. Siz bu konuda ne dersiniz?" sorusuna;

"Ben Eskişehir'in hareketli, cıvıl cıvıl bir şehir olmasından memnunum. Gece hayatından memnunum. Almanya'nın Hannover kentine gittik geçenlerde. Akşam saatlerinde sokakta insan kalmıyor. Bu durum biraz ürkütücü. Oysa Eskişehir'in birçok yerinde hareket var. Yaz akşamları ayrı kışları ayrı bir hareket görmek beni mutlu ediyor.

Eskişehir gerçekten canlı bir şehir. Özgür yaşamayı seviyor. Bir vatandaş bizlere 2 Eylül Caddesi'nde yaptığımız bir yürüyüşte gelip teşekkür etti. '17 yaşında bir kızım var. Akşam eve sorunsuz dönebiliyor ve güvende hissediyor. Bu sizin sayenizde.' dedi. Bu tarz şeyler beni çok mutlu ediyor.

Eskişehir'de özgürük kıymetli birşey. Eskişehir canlı, sosyal hayatı seven ve yaşamayı seven bir kent. Bugün Eskişehirlilere Kütahya, Afyonkarahisar veya Bilecik gibi komşu şehirlere gidip yaşamak ister misiniz diye sorsalar sanırım kimse kabul etmez.

Biz Eskişehir'in özgür yapısının ve yaşam tarzının bozulmasına müsade etmeyeceğiz." şeklinde bir cevap verdi.